AfterDawn logo

Steamin maailma laajenee muutaman tunnin päästä?

Panu Roivas Panu Roivas
1 kommentti

Valven Gabe Newell vihjaili viime viikon maanantaina yrityksen Steam Box -projektista, jonka julkistusta on povailtu tälle viikolle. Valve lisäsi aiemmin verkkosivuilleen laskurin, jossa on kirjoitushetkellä enää 3 tuntia aikaa. Sivun mukaan "Steamin maailma laajenee vuonna 2014".

Valve julkisti viime vuonna Big Picture -tilan Steam-palveluunsa, millä se pyrkii tuomaan Steamin palvelut myös sohvalta käsin käytettäväksi. Toistaiseksi Steam on kuitenkin pysynyt vahvasti PC-työpöydän ääressä, sillä harvoilla on käytössään HTPC-konetta jota voisi käyttää sohvalta käsin.

Steam Box -projektin myötä Valven huhutaan julkaisevan oman pelikonsolin, joka pohjautuisi Linuxiin, jonka päällä pyörisi luonnollisesti Steamin Big Picture. Valve on vihjaillut, että kyseessä ei olisi välttämättä Valven itsensä valmistama laite, vaan Steam Boxeja valmistaisi useampi eri valmistaja. Aiemmin muun muassa Xi3 Piston -minitietokone yhdistettiin Valven Steam Box -konseptiin, mutta myöhemmin arvostelujen lytättyä Pistonin Valve otti etäisyyttä ja kertoi ettei heillä ole enää mitään tekemistä Pistonin kanssa.


Valven laskurisivulla on myös mystisiä kuvia palloista, ja sivun mukaan pääsemme pian mukaan "suunnitteluprosessiin". Onko tarkoituksena tehdä useampi tuotejulkistus, ja miten itse kukin voisi osallistua prosessiin? Onneksi asia selviää hyvinkin pian.

1 KOMMENTTI

R4ndom11/1

SteamOS! Aika tyyli, toivottavasti tuolle rupeis tuleen pelejä, sais tämän wintowsin roskiin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki