AfterDawn logo

Microsoft yrittää uudelleen: Uudet Surface-taulutietokoneet julki

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
9 kommenttia

Microsoft esitteli New Yorkissa pidetyssä julkistustilaisuudessa toisen sukupolven Surface-taulutietokoneet. Yhtiö yrittää nyt toistamiseen läpimurtoa taulutietokonemarkkinoille. Microsoft esitteli ensimmäiset tablettinsa viime vuonna, mutta ne saivat markkinoilta erittäin kylmän vastaanoton.

Microsoftin mukaan se on parantanut Surface Pro 2:n suorituskykyä 20 prosentilla ja siinä käytettävä grafiikkapiiri on 50 prosenttia nopeampi. Yhtiö väittää Surface Pro 2:n olevan nopeampi kuin 95 prosenttia markkinoilla olevista kannettavista tietokoneista. Suorituskyvyn lisäyksestä huolimatta laitteen akkukesto on parantanut jopa 75 prosentilla. Nopeuden ja akkukeston lisäyksen taustalla on Intelin Haswell-suoritin.

Pidempää akkukestoa tarvitseville on tarjolla Power Cover -näppäimistösuoja, johon on integroitu 30 wattitunnin akku. Saatavilla on myös erittäin ohut ja taustavalaistuksella varustettu Type Cover -näppäimistö.


Microsoft tuo markkinoille myös Surface Docking Station -telakan, jonka ansiosta Surfacen kuvan saa laajennettua työpisteen isolle monitorille. Telakassa on virtapainikkeen lisäksi kolme USB 2.0 -porttia, USB 3.0 -portti, Mini DisplayPort, Ethernet-liitäntä sekä Audio In ja Audio Out.

Uuden Surface Pron lisäksi Microsoft esitteli Surface 2:n, joka on suora seuraaja edellisen sukupolven Surface RT:lle. Edeltäjäänsä verrattuna ohuemmassa ja kevyemmässä Surface 2:ssa on Full HD -tasoinen ClearType-näyttö. Surface 2 on suunniteltu Microsoftin palveluita silmällä pitäen. Moniajon kerrotaan riittävän Surfacen mukana toimitettavien Office-ohjelmien suorittaimiseen ja tabletin etukameran pitäisi riittää lähes millaisissa olosuhteissa vain Skype-puheluihin, jotka Microsoft lupaa vuodeksi ilmaiseksi laitteen ostajille. Ostaja saa ilmaiseksi myös SkyDrive-pilvitilaa kahdeksi vuodeksi 200 gigatavua.

Hintaa Surface 2:lla on 449 dollaria. Surface Pro 2:sta joutuu pulittamaan 899 dollaria. Tabletit tulevat myyntiin 21 maassa 22. lokakuuta.

9 KOMMENTTIA

7520G1/9

Hinnat varmasti tableteiksi liian kovat...

moipska2/9

Onhan tuo hieman hintava tabletiksi, etenkin kun lisätään Suomi-lisät mukaan hintaan. Eikä tuossa 449e hinnassa taida olla niitä näppäimistöjä/suojiakaan mukana? Itse vielä alkukuusta harkitsin Surface kakkosta tai Asuksen t100, mallia, mutta en ole enää niinkään varma. Asuksen tabin 349$ (260€) hinta pomppasi suomessa maagisesti jotenkin liki kahdella sadalla, 449 euroon. Vieläkin tuntuu 1. sukupolven Surfacet hintatasoineen houkuttelevimmilta.

Mitenkäs tuon Surface 2:n tehot ja käyttää ilmeisesti vielä RT?

leipuri7773/9

Tekisivät näitä tabletteja Androidilla tai Ubuntulla varustettuina niin saattaisi jotakin kiinnostaa mutta nyt ei sitäkään vähää..

tataka4/9

jossain luki että pro versio ei välttämättä tulisi 22.10 mikä olisi hölmöä mutta suomeen pitäisi 22.10 tulla ainakin rt versio(oli siis niiden 21 maan listalla mikä on järkevää koska suomi on varmaan euroopan microsoft fanboy maa, ensimmäinen surface myi kuulemma hyvin suomessa), toivonmukaan myös 128 ssd pro versio :)

ja mitä tulee rt hintaan niin testien mukaan tegra 4 on tehokkaampi kuin atom bay trail, mutta uusimmalla atomilla olisi ollut monelle paljon houkuttelevampi, kun windows storessa ei vielä ole ihan järkyttävän hyvin laatusoftaa sekä saa nähdä kuinka nopeasti tulee tuosta tegra 4 kaikki irti ottavia pelejä, koska bay trail atomillakin varmaan olisi se full hd näyttökuva toiminut hyvin.

ja @2 sitä ei tiedetä onko se asuksen suomeen tuleva malli 64 vai 32 gigainen, jolloin tulee joko 50 euroa tai törkeät 100 euroa suomilisää. ja se mitä jenkeissä maksaa dollareina on suomessa euroina koska suomessa arvonlisävero yms korkeampi. mutta jos se on enemmän(surface 2 rt) kuin 449 euroa niin se on suomilisää.

ja sitä ensimmäisen sukupolven mallia ei kannata ostaa jollei saa opiskelijahintaan alle 250 eurolla.

olisi kiva tietää koska power cover tulee myyntiin, type cover 2 ilmeisesti menee ensi vuoden puolelle...

moipska5/9

Originally posted by tataka:

Vastasi @2


Kiitokset tästä. Tuosta 64 gigaisesta Asuksesta voisi vielä sen 450€ maksaakin oikeastaan, tuskin sitä esim. Saksasta kovinkaan paljon halvemmalla saisi?

Mistäs muuten saisi tuon 1. sukupolven Surfacen mainitsemallasi hinnalla? Opiskelijahintaan olen oikeutettu, mutta ainakin Microsoftin omilla sivuilla tabi ja Touch Cover on sen 296€.

e: Hetkonen, näköjään 64-giganen versio näppäimistöineen näyttäisi olevan 296e. Onkohan joku virhe, kun kaikki tuotteet saman hintaisia.

KalikoJak6/9

Originally posted by moipska:

Originally posted by tataka:

Vastasi @2


Kiitokset tästä. Tuosta 64 gigaisesta Asuksesta voisi vielä sen 450€ maksaakin oikeastaan, tuskin sitä esim. Saksasta kovinkaan paljon halvemmalla saisi?

Mistäs muuten saisi tuon 1. sukupolven Surfacen mainitsemallasi hinnalla? Opiskelijahintaan olen oikeutettu, mutta ainakin Microsoftin omilla sivuilla tabi ja Touch Cover on sen 296€.

e: Hetkonen, näköjään 64-giganen versio näppäimistöineen näyttäisi olevan 296e. Onkohan joku virhe, kun kaikki tuotteet saman hintaisia.

Nettikauppojen virheet kannattaa aina hyväksikäyttää. ;)

tataka7/9

murobbs surface rt ketjussa luki että jostain opiskelijahintaan saisi halvalla.

teme5658/9

MS:llä on menossa nyt kampanja, jonka aikana oppilaitokset voivat halutessaan järjestää tilauksen opiskelijoilleen opiskelijahintaan. Tuossa siis oppilaitos toimii vain tilaajana, jokainen maksaa oman laitteensa itse. Hintaa tuossa kampanjassa on 32-gigaisella Surface RT:llä 190 EUR, touch coverin kanssa hinta on 241 EUR ja type coverilla 281 EUR.

Itsekin meinasin ensin tarjoukseen tarttua, mutta totesin että a) en kuitenkaan käyttäisi vehjettä, kun miniläppärikin aikoinaan jäi hyvin vähälle käytölle ja b) tuon RT:n kanssa on inhottavasti MS:n armoilla softien suhteen. Pahat kielet kertovat, ettei edes Silverlight toimi siinä. Jos näin on, niin aika epävarma tilanne, jos MS:n omassa laitteessa eivät toimi edes firman omat softat.

RekookeR9/9

Taitaa olla aika samanlainen kuin Nokian vastaava?

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT