AfterDawn logo

Apple hakee patenttia langattomalle lataukselle

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
7 kommenttia

Langattomasta latauksesta on puhuttu pitkään, mutta toistaiseksi laitevalmistajat eivät ole hyödyntäneet tekniikkaa tuotteissaan muutamia kokeiluja enempää. Vaikka Apple puhuukin langattomien tiedonsiirtotekniikoiden puolesta, ei yhtiö ole vielä halunnut muuttaa mobiililaitteiden lataamista langattomaksi.

Tällä hetkellä lataaminen on toteutettu erillisillä latausalustoilla, joiden päälle puhelin asetetaan lataantumaan. Applen markkinointijohtaja Phil Schiller pitää tätä kuitenkin kömpelönä ratkaisuna, joka ei ole oikeasti edes langaton (latausalusta on edelleen kiinni pistorasiassa).

Julkaistun patenttihakemuksen mukaan Applen suunnitelmissa on ollut langattomaan lataukseen tarkoitetun järjestelmän integrointi suoraan tietokoneisiin, mobiililaitteisiin ja lisälaitteisiin (esim. näppäimistö). Näin ollen lataukseen ei tarvittaisi erillistä lisälaitetta, vaan virran lähettimenä toimii esimerkiksi iMac, joka on jokatapauksessa kiinni pistorasiassa. IMac voisi ladata jatkuvasti näppäimistöä, hiirtä ja sen läheisyyteen tuotua mobiililaitetta (esim. iPhone).


Applen patentoiman järjestelmän toinen hienous on se, että esimerkiksi näppäimistö voi toimia lisälähettimenä. Se voisi välittää iMacin lähettämän virran hiirelle mikäli tietokoneen ja hiiren välisessä suorassa yhteydessä on ongelmia.

7 KOMMENTTIA

aDewil1/7

minusta kannattaa alkaa vasta sitten puhumaan kun laite saa ilman mitään johtoja virtaa kahen metrin päähän virran lähetys paikasta esim. omassa asunnossa.
samalla vähenis paljon kaapeleita lattialta ja laitteiden sijoittaminen asunnossa paranis paljon eri paikkoihin.

mutta sen hyöty suhe ei ole tarpeeksi (hukkaa 60% laittesta laitteeseen siirrossa) korkeella et siitä kannattas ottaa yleiseen käyttöön.

ainakin hilavitkuttimen sivulla on ollut pikku juttu täysinlangattoman energian siirrosta:
http://www.hilavitkutin.com/2007/06/09/...-johdottomasti/

Flobat2/7

Ja minkähänlaisia terveyshaittoja mahtaa tulla kun aletaa sähkökin langattomasti jakamaan.

teppoI3/7

Originally posted by Flobat:

Ja minkähänlaisia terveyshaittoja mahtaa tulla kun aletaa sähkökin langattomasti jakamaan.

Käsittääkseni magneettikentillä ei olla havaittu olevan terveysvaikutuksia, ei terveyttä edistäviä (esim. magneettiterapia) eikä haittaavia. Applen(kin) langaton latausjärjestelmä perustuu viime kädessä induktioon, joka menetelmänä tunnetaan jo äärimmäisen hyvin.

Langaton lataus voi tietysti aiheuttaa ongelmia jos käyttäjällä on sydämentahdistin. Sitä en tiedä kuinka suuria magneettikenttiä tahdistin kestää, joten langattoman latauksen vaikutukset siihen jäävät osaltani mutuiluksi.

RekookeR4/7

Eikös noi magneetti kentät tee ampiaiset hulluiksi, nehän käyttää magneettikenttiä suunnistamiseen? Se että asia ei aiheuta ihmiselle haittaa, ei tarkoita etteikö se sitä toisille tekisi. Noh, eipä sitä eläimistä ennenkään ole ollut väliä, ihmiset on niin täynnä itseään ettei ne tajua että eläimet on se mikä ihmiset pitää elossa.

Lakupiip5/7

Eihän tuokaan vielä täysin langaton ole. On se IMac siellä pistorasiassa kiinni kuten on myös se latausalustakin.

Boss936/7

Eli Apple hakee patenttia vanhalle keksinnölle, joka on vain integroitu heidän laitteeseensa...
Tästä tulikin mieleeni, kun perhetuttu puhui, kuinka hänen puhelimessaan on bluetooth lataus (Tarkoittaen siis tietenkin langatonta latausta), niin totesin vain, etten ainakaan itse haluaisi olla samassa huoneessa sen laturin kanssa.

Mututuntuma7/7

Originally posted by Lakupiip:

Eihän tuokaan vielä täysin langaton ole. On se IMac siellä pistorasiassa kiinni kuten on myös se latausalustakin.

Onhan se. Mutta et nyt tainnut tajuta sitä että iMacissa ei ole akkua. Joten se nyt vaan sattuu aina olemaan siellä seinässä kiinni. Ja mikäli tämä toteutuu iMac lataa kaikki muut laitteesi oikeasti langattomasti. Ei ole tarvetta millekkään ylimääräisille latausalustoille mitkä ovat vielä pöytäkoneesi lisäksi siellä seinässä kiinni.

Mielestäni mielenkiintoinen lisäys Apple tuoteperheeseen mikäli toteutuu. Ensimmäinen ns. "oikea" langaton lataus.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT