AfterDawn logo

Murtazin: Microsoft vaatii Nokiaa peruuttamaan tablet-julkaisun

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
4 kommenttia

Nokia-vuotojen kautta tunnetuksi tulleen venäläisen Eldar Murtazinin mukaan Microsoft on alkanut vaatia muutoksia Nokian syksyn tuotejulkistuksiin. Ohjelmistoyhtiö ei esimerkiksi halua, että Nokia julkaisee tablettia. Sirius-koodinimellä tunnettu laite on suora kilpailija Microsoftin omalle Surface-tietokoneelle.

Nokia-tabletin lisäksi Microsoft haluaisi lopettaa tiettyjä kosketusnäytöllisiä matkapuhelimia koskevat suunnitelmat (Asha 501:tä muistuttavia puhelimia).

Microsoft käyttäytyy Murtazinin mukaan hyvin aggressiivisesti Nokiaa kohtaan, varsinkin kun ohjelmistoyhtiö ei vielä edes omista Nokian puhelinliiketoimintoja. Tästä huolimatta se on alkanut sanella mitä Nokia saa ja mitä se ei saa tehdä. Yhtiöillä on myös erimielisyyksiä siitä mitkä Nokian osista kuuluu kauppaan ja mitkä eivät. Murtazin ei kerro tarkemmin mistä asioista erimielisyyksiä on tullut.


Microsoftin odotetaan esittelevän uudet Surface-tabletit ensi viikon alussa. Nokian on huhuttu suunnitelleen myös ensi viikoksi julkistustilaisuutta, mutta nykyisten tietojen valossa se on siirretty lokakuun lopulle.

Mikäli osakkeenomistajat ja viranomaiset hyväksyvät kaupan, siirtyy Nokian puhelinliiketoiminnot Microsoftin omistukseen ensi vuoden alussa.

4 KOMMENTTIA

RekookeR1/4

Meneeköhän kaupat mönkään, noihan vetää Nokiaa kuin horoa narussa. Tuollaiselleko sitten pitäisi myydä ja vielä liian halvalla...

pähkinä2/4

Tuohan ei ole matkapuhelin, eli menisikö tuokin kaupan mukana ms:lle, vai jäisikö Nokialle?

teppoI3/4

Originally posted by pähkinä:

Tuohan ei ole matkapuhelin, eli menisikö tuokin kaupan mukana ms:lle, vai jäisikö Nokialle?

Tabletti kuuluu varmasti Devices & Services -yksikköön, jota ollaan myymässä.

hannibal_pjv4/4

Eikäs tuolla ollut jo uutisissa, jotta MS oli jo pyyhkinyt mainoksistaan Nokia sanan pois puhelimista?

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT