AfterDawn logo

Windows 8:n suosio kasvoi OS X:n tasolle

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
4 kommenttia

Microsoftin vajaa vuosi sitten julkaisema Windows 8 -käyttöjärjestelmä on ohittanut Applen OS X:n Netmarketshare.comin tilastojen mukaan. Lokakuun puolivälissä 8.1-päivityksen saavan käyttöjärjestelmän osuudeksi on mitattu 7,41 prosenttia, kun OS X -laitteita on 7,28 prosenttia tietokoneista.

Menneenä kesänä Windows 8 ohitti Windows Vistan Netmarketsharen tilastoissa. Se on nyt kolmanneksi suosituin käyttöjärjestelmä heti Windows 7:n ja Windows XP:n jälkeen. Niiden kaulan keräämiseen menee vielä aikaa, sillä kakkossijalla olevan XP:n osuudeksi on mitattu 33,66 prosenttia. Windows 7 on käytössä yli 45 prosentissa tietokoneista.

Windows 8:n luvuissa ei näy 8.1-version käyttäjät (0,24 %).

Kilpailevan StatCounterin mukaan OS X olisi edelleen Windows 8:aa suurempi. Sen mukaan OS X löytyi 7,18 prosentista tietokoneista, kun taas Windows 8:n osuus jäi 7,04 prosenttiin.

4 KOMMENTTIA

H4X0R-X1/4

Ja mikäköhän tähän on syynä?

Syynä on se, että Microsoft yrittää lyödä MS Metro järjestelmäänsä väkivalloin läpi, vähät välittäen halutaanko sitä. Win 7 läppäreitä tai työpöytäkoneita ei enää edes saa tukkuliikkeilta edes suomessa ja Microsoft linjaa suoraan laitevalmistajilleen, että "Win 7 koneita ei saa enää myydä".

Ei tule kenellekkään yllätyksenä, että tuollatapaa saa markkinaosuuden kasvamaan, kun jokaisessa uudessa koneessa on se asennettuna, ilman vaihtoehtoja. Moni ei osaa, viitsi tai uskalla asentaa ja toisaalta edes omista, osta tai wareta toista järjestelmää vaikka se olisikin parempi. Näin se menee ja samoin oli Vistan kanssa taannoin.

hannibal_pjv2/4

Niin?
Windows on edelleen käytännössä se ainut käyttis, jolle oikeasti tehdään esim. pelejä, joten eipä tähän tilanteeseen näytä olevan tulossa muutosta missään näkyvässä tulevaisuudessa....
Kun win10 tulee markkinoille, niin win8 ja win9 ovat ne ainoa käyttiksen, joita ihmiset käyttävät paria OSx ja Linux käyttäjää lukuunottamatta, jotka ovat käyttäneet niitä tähänkin päinään saakka...

Ei uutta nähtävää tietotekniikan saralla... hajaantukaa...

johtaja593/4

Juuri näin. Tilanne olisi aivan toinen, jos kuluttaja voisi koneen käyttöönoton yhteydessä helposti valita OS X / XP / 7 / 8.

harham4/4

Valitettavasti Windowsilla pyörii paljon hyötyohjelmia joita ei ole koodattu kilpaileville alustoille. Microsoft on tajunnut jo vuosia sitten että ohjelmien kehittäjät tarvitsevat kehittimiä aikaasaadakseen ohjelmistoja jakeluun.
Vielä on käytössä paljon käyttösoftaa ms-dos merkkipohjaisella alustalla.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT