AfterDawn logo

Näppäimistö koodaajalta koodaajalle

Matti Robinson Matti Robinson
2 kommenttia

Näppäimistön merkitys digitaalisessa kirjoitustyössä on tietysti suuri. Työkaluna näppäimistö on useille tuttu, mutta harva käyttää sitä yhtä paljon ja tehokkaasti kuin ohjelmoija.

Koodaja ja tunnetummin koodaajille tutun Stack Overflow -verkkopalvelun perustaja Jeff Atwood on päättänyt ryhtyä ratkomaan pulmaa hyvästä näppäimistöstä. Tuloksena on CODE, joka on tietysti mekaanisilla kytkimillä varustettu näppäimistö.

Atwood kertoo, että kehitystyö alkoi, koska hän ei ollut mihinkään ostamaansa mekaaniseen näppäimistöön tyytyväinen.

Näppäimistö on tehty yhteistyössä WASD Keybordsin kanssa ja sisältää muun muassa taustavalaistukset, kytkimet näppäimistötyypin vaihtamiseen QWERTYn ja DVORAKin välillä, mediatoiminnot ja helposti vaihdettavat näppäimet.

150 dollarin hintainen CODE ei ole todellakaan edullisimmasta päästä, mutta mekaanisten näppäimistöjen hinnat pyörivätkin pääosin sadan ja kahden sadan euron välissä. Onko CODE sitten koodaajalle parempi kuin lukuisat jo markkinoilla olevat mekaaniset näppäimistöt? Näin tietysti uskoo Jeff Atwood.


2 KOMMENTTIA

Tomppa121/2

Miulle sopis sellanen, jossa voi vaihtaa DAS:n ja QWERTY:n välillä. Nythän teen niin, että kirjoitan DAS:lla sokkona ja vaihdan asettelua oikean Shift:n ja Ctrl:n yhteispainalluksella. Tosin en tiedä mitä tässä yhteydessä tuolla vaihdolla tarkoitetaan, eikä nettisivukaan oikein valaissut asiaa.

Tykkään tuosta, että eräs tietty näppäin (katso vasenten Ctrl ja Alt näppäinten väliin) on kokonaan musta, kuten sen mielestäni pitäisi olla.

Suomalaista asettelua kuitenkin kaipaan.

0M3G42/2

Toi näyttää hyvältä. Josko toimitus voisi muistuttaa meitä, kun siitä tulee saataville ääkkösmalli, niin voisi suunnistaa kaupoille...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT