AfterDawn logo

Asukselta 21:9 panoraamanäyttö PB298Q

Valtteri Ahonen Valtteri Ahonen
3 kommenttia

Asus on julkaissut uuden näytön, jonka yhtiö toivoo vähentävän tarvetta kahden näytön työpöytäratkaisuihin. Kyseessä on PB298Q, 21:9 kuvasuhteella toimiva 29-tuumainen ruutu.

Valmistajan mukaan näyttö vastaa kahta 17" 5:4 näyttöä. Kokoonpano kuulostaa nykystandardeilla vaatimattomalta, mutta yhteen kuoreen pakattuna ratkaisu ei toisaalta ole kehnompi. Resoluutioksi on valikoitunut 2560 x 1080. Leveän resoluution avulla näytölle saa sivusuunnassa mahtumaan 30 prosenttia enemmän kuin tavalliselle laajakuvanäytölle.

LED-taustavalaistun näytön katselukulmaksi kerrotaan 178 astetta ja kontrastiksi 80000000:1. Liitännöistä löytyvät DisplayPort, HDMI ja 2 x DVI. Näytössä on myös 3 W sisäänrakennetut kaiuttimet.

Asus kertoo näytön tulevan pohjoismaisille markkinoille syyskuussa. Tarkemmat saatavuustiedot ja hinnat ilmoitetaan myöhemmin.

3 KOMMENTTIA

wipe20001/3

Eli aikalailla sama kuin Dellin U2913WM...
http://www.dell.com/fi/p/dell-u2913wm/pd

Mielenkiintoinen kuvakoko, mutta hinta pitkälti ratkaisee kiinnostavuuden ja pystyresoluutio saisi olla suurempikin, vaikka 1200 pix.

Hieman erikoiselta muuten kuulostaa tuo "...yhtiö toivoo vähentävän tarvetta kahden näytön työpöytäratkaisuihin...", kun luulisi jokaisen myydyn laitteen olevan vain hyväksi valmistajalle...

Boss932/3

Eipä poista ainakaan minun tarvetta kahdesta näytöstä... (Peli primary screenillä Windowed fullscreen ja secondary screenillä internet)

H4X0R-X3/3

Jos hinta on riittävän alhaalla, niin tässä olisi hyvä näyttö FPS-pelaamiseen. Sivuttaisen FOV:n voi tällä säätää entistä korkeammalle, säilyttäen silti näkökyvyn eteenpäin samana kuin normaalilla näytöllä pelattaessa. Taas pientä epäreilua teknistä etumatkaa keskivertopelaajaa kohtaan.

Toki kyseinen ei silti olisi lähelläkään 3 näytönkokoonpanoja, mutta olisi sekä tehonkulutukseltaan, että hinnaltaa paljon vähempi kustannuksinen. ;)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT