AfterDawn logo

Google kehittää omaa Android-pelikonsolia

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
3 kommenttia

Wall Street Journalin saamien tietojen mukaan Google kehittää parhaillaan omaa Android-konsolia. Markkinoilta löytyy jo muutamia Android-konsoleita, kuten Ouya, mutta yksikään suurempi valmistaja ei ole lähtenyt vielä bisnekseen mukaan. Keväällä Google esitteli Play-pelipalvelut.

Lehden tietojen mukaan Googlen päämääränä ei ole välttämättä lähteä haastamaan esimerkiksi Ouyaa, vaan kyse on pikemminkin defensiivisestä valmistelusta. Yhtiö nimittäin odottaa, että Apple hyppää pelibisnekseen mukaan lähitulevaisuudessa Apple TV -medialaitteen kautta. Apple lisäsi iOS 7 -kehitystyökaluihin rajapinnan peliohjaimia varten.

Konsolin lisäksi Google kehittää omaa Androidilla varustettua älykelloa sekä seuraajaa Nexus Q -medialaitteelle. Wall Street Journalin mukaan hakukoneyhtiö valmistautuu julkaisemaan ainakin yhden mainituista laitteista syksyllä, jolloin nähdään myös uusi versio Android-käyttöjärjestelmästä.


Edellisten hankkeiden lisäksi ainakin HP valmistelee omaa Androidilla varustetun kannettavan tietokoneen julkaisua. WSJ:n mukaan kyseessä on erilainen tuote kuin tähän asti nähdyt hybridit. Intel kertoi aiemmin keväällä, että markkinoille on tulossa vielä tämän vuoden aikana 200 dollaria maksavia Android-kannettavia.

3 KOMMENTTIA

korppuasema1/3

Lainaus:

mutta yksikään suurempi valmistaja ei ole lähtenyt vielä bisnekseen mukaan


No kyllä ainakin itse pidän Nvidiaa "suurempana valmistajana", kun verrataan esim. ouyaan ja kumppaneihin. Eihän Shieldiä vielä myynnissä ole, mutta ennakkotilauksia otetaan jo vastaan.

himpo2/3

Heh, itse ostin sen ensimmäisen 7" netbookin Linuxilla ja kun päivitin 10"aan niin käyttöjärjestelmä oli valittava XP tai ei mitään, sama voi toistua myös Android aallon jälkeen...

edit: Ja voisi lisätä että katson miten OUYA ja GameStick menestyy jos niistä olisi hupia meillekin, mutta jos isoG tekaisee konsolin niin siitä on varmasti lapsukset pois ja pelejä heti kättelyssä tuhansia, odotellaan...

perhana3/3

Gfail inspired by OUYA

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT