AfterDawn logo

Microsoft lopettaa "dinosaurusajan päivitystahdin" - Office uusiutuu pian viikottain

Valtteri Ahonen Valtteri Ahonen
4 kommenttia

Bloombergin mukaan Microsoft on lopettamassa perinteistä, karkeasti kolmen vuoden välein tapahtuvaa suurten päivitysten sykliä Office-ohjelmistojen osalta. Nopeat pienet päivitykset ja tasainen uusien ominaisuuksien tuonti kuluttajille tuntuisi olevan alan nykypäivän trendi.

Parin-kolmen vuoden välein tehtävät suuret päivitykset olivat looginen ratkaisu aikana, jolloin kaikki muutenkin päivittyi hitaasti, tietokoneet vasta yleistyivät ja yritykset halusivat varmuutta ja ennustettavuutta. Nykyisin palvelut siirtyvät pilveen ja ohjelmistot päivittyvät nopeasti, monesti käyttäjältä sen enempää asiaa kyselemättä.

IDC:n analyytikko Melissa Webster huomauttaa kolmen vuoden olevan tekniikka-alalla käytännössä ikuisuus. Microsoft näyttää hänen mukaansa kömpelöltä dinosaurukselta mitä päivitystahtiin tulee.

Nopeammalla päivitystiheydellä Microsoft toivoo paremmin voivansa vastata käyttäjien tarpeisiin sen sijaan, että insinöörit istuisivat miettimässä, mitä kuluttajat mahtavat haluta kahden vuoden päästä julkaistavalta seuraavalta versiolta.


Jo nyt Microsoft tarjoaa netissä toimivaa Office 365 -versiota, joka päivittyy kutakuinkin kuukausittain.

4 KOMMENTTIA

syrtek661/4

MS Office on ns mature ohjelmisto. Siten isompia muutoksia ei ole tulossa vaan muutoksia tehdään sitä mukaan kun on tarve.

Taeco2/4

Juuri siksi tämä muutos tehdään. Office on ollut 07-versiosta lähtien suunnilleen samanlainen. Toki lisää ominaisuuksia ja silmäkarkkia on tullut, mutta ei niin paljon, että ihmiset tai yritykset kokisivat tarpeelliseksi päivittää.

Tämä antaa kuitenkin hyvän tekosyyn kuukausimaksulle ja auttanee MS:ää vahvistamaan kopiosuojaustaan. Aivan kuten Adoben uusi malli: Creative Cloud. Lisää rahaa tällä muutoksella vain toivotaan.

Toivottavasti olen väärässä, sillä pidän Officea mainiona ohjelmistona ja en usko sen menestyvän erityisen hyvin kuukausimaksullisena. Liian hyviä ilmaisia vaihtoehtoja on tarjolla, että kukaan haluaisi jatkuvaa maksua tästä.

Lumikki3/4

Uutisen otsikko on kyllä aika huono, kun se heittää mielipiteisiin perustuvia mielikuvia. Viittaan tässä sanoihin "dinosaurusajan päivitystahdin".

Ensinnäkin pitäisi puhua että Microsoft Office nopeuttaa päivitystahtiaan. Toiseksi hidas, nopeampi tai jatkuvapäivitteinen "rolling update" niin mikään noista ei ole oikeastaan uusi tai vanha asia. Joten otsikon viittaus antaa mielikuvia vanhasta tai huonosta tavasta päivittää asioita, näin ei oikeastaan ole. Jokaisella erillaisella päivitys nopeuteen liittyvällä tavalla on omat hyvät ja huono puolensa.

trooper784/4

Antaa Microsoftin päivitellä vaikka joka toinen minuutti. Itsellä Office 2003... tuolla pärjää ilman päivittelyitäkin =)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT