AfterDawn logo

Fujitsulta "maailman ohuin ultrabook" - resoluutio 3200 x 1800

Valtteri Ahonen Valtteri Ahonen
4 kommenttia

Fujitsu on julkistanut LIFEBOOK UH90/L ultrabookin. Hintatietoja ei vielä kerrota, mutta laite on vaikuttavan näköinen ja oloinen.

Läppärin kehutaan olevan maailman ohuin HDD:llä varustettu ultrabook. Käytännössä tämä tarkoittaa paksuimmasta kohdasta mitattuna 15,5 milliä. Tähän tilaan ja normaalin 13-tuumaisen koneen kuoriin on saatu mahtumaan nyt 14-tuumainen 3200 x 1800 IGZO-kosketusnäyttö (262 ppi), Intelin neljännen sukupolven Core i5-4200U -suoritin ja 500 GB hybridikiintolevy.

Lisäksi UH90/L:stä löytyy 1 MP web-kamera, SD-korttipaikka, Bluetooth 4.0, WiFi ja HDMI-liitin.

Kone on tehty myös kestämään 200 kg:n painorasitetta, eli jos sattuu junassa istahtamaan läppärinsä päälle niin peli ei välttämättä ole heti menetetty.

Kone toimitetaan 64-bittisellä Windows 8:lla varustettuna ja mukana on Office Home and Business 2013. Toimitukset alkavat Japanissa 28. kesäkuuta.


4 KOMMENTTIA

hannibal_pjv1/4

On se hyvä, että edes kannettavat yrittävät pärjätä puhelinten kanssa näyttötekniikan kehityksessä... 3200*1600 on jo ihan kohtuullinen reso 14" näyttöön. Saa tuntemaan oman 1600*1200 resoisen putkeni jo hoeman wanhentuneeksi, mutta ei voi kuin ihmetellä kun ei markkinoilt löydy vieläkään kohtuuhintaan näyttöjä jotka pesisivät tämän tarkkuudessa ja kuvan laadussa...
4K näyttöjen olisi pitänyt valloittaa markettipöytäkoneiden markkinat pari vuotta sitten...
No ehkä tämä putki pysyy kasassa vielä pari vuotta, niin voi oikeasti parantaa kuvanlaatua ilman, että täytyy myydä toinen munuaisista pimeillä markkinoilla. Nämä kannettavien uudet näytöt antavat toivoa, että pikkuhiljaa valmistajat siirtyvät suurempiin näyttöihin noissa kunnon pikselitiheydellä varustetuissa paneeleissaan...

LaDeXi2/4

Originally posted by hannibal_pjv:

On se hyvä, että edes kannettavat yrittävät pärjätä puhelinten kanssa näyttötekniikan kehityksessä... 3200*1600 on jo ihan kohtuullinen reso 14" näyttöön. Saa tuntemaan oman 1600*1200 resoisen putkeni jo hoeman wanhentuneeksi, mutta ei voi kuin ihmetellä kun ei markkinoilt löydy vieläkään kohtuuhintaan näyttöjä jotka pesisivät tämän tarkkuudessa ja kuvan laadussa...
4K näyttöjen olisi pitänyt valloittaa markettipöytäkoneiden markkinat pari vuotta sitten...
No ehkä tämä putki pysyy kasassa vielä pari vuotta, niin voi oikeasti parantaa kuvanlaatua ilman, että täytyy myydä toinen munuaisista pimeillä markkinoilla. Nämä kannettavien uudet näytöt antavat toivoa, että pikkuhiljaa valmistajat siirtyvät suurempiin näyttöihin noissa kunnon pikselitiheydellä varustetuissa paneeleissaan...


Onnea suurennuslasin kanssa koneen käyttämiseen.

EDIT: Ja on tuo kuvaputki ollu vanhentunutta paskaa jo vuosikaudet.

Lakupiip3/4

Originally posted by hannibal_pjv:

Saa tuntemaan oman 1600*1200 resoisen putkeni jo hoeman wanhentuneeksi,

Hah! Ei tuo vielä paha ole!! :D Itellä vanhassa läppärissä on joku 15" näyttö ja resona on 1280 x 800 :D

Spaca4/4

Toivottavasti Suomen hinta on edes lähelle samaa tasoa kuin Japanissa. 139798 Jeniä on 1075e!!!
http://kakaku.com/item/J0000009202/

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT