AfterDawn logo

Intel julkisti ARM:n haastajan puhelimiin ja tableteihin

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
4 kommenttia

Intel on julkistanut uuden vähävirtaisen Silvermont-arkkitehtuurin. Vähävirtaiseen arkkitehtuuriin perustuvia piirejä tullaan yhtiön mukaan näkemään niin puhelimissa, tableteissa, mikropalvelimissa, verkkoinfrastruktuuri- ja tallennusratkaisuissa, sekä autojen tieto- ja viihdejärjestelmissä.

Silvermont-arkkitehtuuriin perustuvat piirit valmistetaan Intelin 22 nanometrin Tri-Gate-prosessilla. Nykyisiin Atom-ytimiin nähden Silvermont kolminkertaistaa suorituskyvyn (tai vaihtoehtoisesti tarjoaa saman suorituskyvyn viisi kertaa pienemmällä virrankulutuksella). Tästä eteenpäin Intel aikoo päivittää mobiili-Atomit joka vuosi tick-tock-strategian mukaisesti. Ensi vuonna on vuorossa 14 nanometrin tekniikalla valmistettu Airmont.

Silvermont-arkkitehtuuria hyödynnetään muun muassa tableteille ja kannettaviin tietokoneisiin tarkoitetussa ja vuoden lopulla ilmestyvässä Bay Trail -alustassa. Intel on luvannut, että Bay Trail -pohjaisia Android-kannettavia tulee myyntiin noin 200 dollarilla. Älypuhelimiin tarkoitettuun Merrifield-piiriin perustuvia laitteita nähdään näillä näkymin ensi vuoden alussa.

4 KOMMENTTIA

Lakupiip1/4

Näissä prosessoreissa kun muuten mennään koko ajan pienempiin kokoluokkiin sun muihin (32nm -> 22nm) niin entäs sitten kun tulee vastaan vaikka 1nm (ehkä 100 vuoden päästä vaikka) ni mihin sitten??
Ei pysty enää nanometrejä pienentämään...

jartar2/4

Originally posted by Lakupiip:

Näissä prosessoreissa kun muuten mennään koko ajan pienempiin kokoluokkiin sun muihin (32nm -> 22nm) niin entäs sitten kun tulee vastaan vaikka 1nm (ehkä 100 vuoden päästä vaikka) ni mihin sitten??
Ei pysty enää nanometrejä pienentämään...


Eihän nanometri ole mitään muuta kuin mittayksikkö. Jos tarvetta tulee niin sitten siirrytään pienempään mittayksikköön. Nanometrin jälkeen seuraava on pikometri.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Kansainv%C...4rjestelm%C3%A4

hannibal_pjv3/4

Well atomin koko tulee vastaan aikaisemmin... Taitaa olla siinä 0.2 nm luokkaa Siinä vaiheessa perinteinen prossa on tullut kehitystiensä päähän ja tehoa on saatava muilla keinoin kuin pienentämällä valmistusprosessia.
Quantum koneet, optiset koneet, uudet valmistusmateriaalit (timantti on havaittu hyväksi mutta kalliiksi) jne vievät tuossa tilanteessa eteenpäin... ehkä... Jos saadaan toimimaan luotettavasti ja valmistettua kohtuuhintaan.

AhKeefas4/4

kolme atomikerrosta on minimieriste
Käytännössä 5nm on raja
Tekniikan täytyy vaihtua piipohjaisesta esim. hiilinanoputkiin tms

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki