AfterDawn logo

Videolla: Koeammunnat 3D-tulostetulla aseella

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
14 kommenttia

Cody Wilsonin suunnittelema maailman ensimmäinen 3D-printattu ase, Liberator, on todettu testiammunnoissa täysin toimivaksi.

Ase on valmistettu ABS-muovista ja tulostettu Stratasysin 3D-tulostimella. Liberator koostuu yhteensä 16 osasta, joista 15 on 3D-printattuja. Ainoa metallinen osa on rautakaupasta ostettu naula, joka toimii iskurina. Forbesin toimittajan todistama koeammunta onnistuttiin suorittamaan onnistuneesti. Aiempien testien mukaan 3D-printattu piippu kestää kymmenen laukausta (kaliiperi .380). Kiväärille tarkoitettu patruuna kuitenkin rikkoo muovisen piipun.

3D-tulostukseen sopivat mallit on julkaistu DefCAD-sivustolla.


14 KOMMENTTIA

LigHtX1/14

Hyvä uutinen!

T. Erroristi

Phoenix432/14

Hommahan menee mielenkiintoiseksi jos muutaman vuoden päästä kuka tahansa voi halvalla hankkia (kestävän) automaattisen aseen käymällä rautakaupassa. Aika helposti voisi perustaa aseellisen terroristiryhmän. Nakkikiskapuukotuksetkin voisivat myös muuttua nakkikiska-ammuskeluiksi.

G0lden_Kebab3/14

Kohta on 3d Printterit ja niiden teko luvan takana =D

G0lden_Kebab4/14

Sori Tuplat.

spukke5/14

Bilderberg syöpäsaastakasoilla alkaa olla kiire oman fasistisen liittovaltion rakentamisessa. Vaikea orjuuttaa kansaa totaalisesti jos jokaisella on printattu mutka paidan alla. Tarttis aseista riisunnan lisäksi bannata/riisua kansa 3d printtereistäkin... heh

peex6/14

@5

Niin... Kaikilla on varmasti varaa johonkin 3D printteriin millä tehdään pyssyjä. Nyt se foliohattu takas päähän ja pois netistä miettimään niitä nwo juttuja.

;)

mcmopo7/14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti peex:

@5

Niin... Kaikilla on varmasti varaa johonkin 3D printteriin millä tehdään pyssyjä. Nyt se foliohattu takas päähän ja pois netistä miettimään niitä nwo juttuja.

;)

Niin pakko kyllä mainita tässä että ei siitä niin hirveän kauaa ole kun sanottiin että lasertulostimet ei koskaa yleisty kun on niin kalliita. Nykyään saa sellaisen jo 100e:llä. 3D-tulostimet on vielä kalliita mutta hintakehitys on tullut erittäin paljon alaspäin viimeisien vuosien aikana.

Gereti8/14

kyllähän noita tee-se-itse malleja on parilla kolmella sadalla jo saanut hankittua

Makem1 (vahvistamaton)9/14

Reagoiko tuommoseen edes metallinpaljastin..?

Lysmy10/14

Aseita voi toki printata, mutta ammusten hankkiminen vaatii vielä aseenkantoluvan.

Sove9211/14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Makem1:

Reagoiko tuommoseen edes metallinpaljastin..?

Kyllähän se siihen rautanaulaan ja ammuksiin reagoi, mutta ei muuhun.

wipe200012/14

> Hommahan menee mielenkiintoiseksi jos muutaman vuoden päästä
> kuka tahansa voi halvalla hankkia (kestävän) automaattisen aseen

Mm. jenkeissähän tilanne on jatkuvasti se, että aseen voi laillisestikin kuka tahansa ja koska tahansa hakea kaupasta tai kadulta. Ja kerta-ampuvan aseen nyt varmaan jokainen oikeasti sitä haluava osaa rakentaa ilman tulostimiakin. Eli en nyt tuossa mitään valtavaa mullistusta asetilastoihin näe ainakaan maailmanlaajuisesti. Ehkä vaikutus on suurempi jossain tiukan kontrollin maassa, kuten Suomessa.

> Reagoiko tuommoseen edes metallinpaljastin..?

Eipä varmastikaan, jos aseessa ei ole metallia. Käsiaseiden ammuksissa taitaa vielä kaikissa olla metallinen hylsy ja luoti (siis tappamiseen tarkoitetuissa)? Vai onko jotain G11-tyyppisiä hylsyttömiä aseita kehitelty valmiiksi asti? Varsinkin muoviaseessa voisi kuvitella hylsyn olevan vieläkin vaikeammin poistettavissa kuin metallisissa.

> ...ammusten hankkiminen vaatii vielä aseenkantoluvan.

Ellei kotiterroristi valmista niitäkin itse. Eivätkös vaikkapa käytetyt hylsyt ole ihan luvallisesti hankittavaa tavaraa? Nallin ja ruudin teko vaatii tietysti vähän innostusta asiaan, eikä toimintavarmuus tietenkään tule olemaan tehdastekoisen luokkaa, mutta eipä noiden teko silti mitään ruudinkeksijän älyä taida vaatia.

ArttuH5N113/14

Mielenkiintoista. Uskaltaisin väittää, että yllättävän moni tulostaisi oman "mutkan", ihan kokeilumielessä.

Tosin, voi kaikenlaista laitonta "keitellä" kotona, mutta kuinka moni sitten todellisuudessa keittelee.

Michelola14/14

eiköhän päivi räsänen kokoa työryhmän etsimään pykälää millä 3d-tulostimet voidaan kieltää

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT