AfterDawn logo

Acerin uutuuskannettavassa on "leijuva näyttö"

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
7 kommenttia

Acer on esitellyt joukon uusia tuotteita, joista ehkä kaikkein erikoisin on Aspire R7 -kannettava. Hienostuneen saranamekanismin ansiosta 15,6-tuumaisen Full HD -kosketusnäytön pystyy asettelemaan hyvin erilaisiin asentoihin, muiden muassa "leijumaan" ilmassa. Kuvat kertovat enemmän mihin kaikkeen R7 kykenee.

Aspire R7:stä löytyy Acer Suomen lehdistötiedotteen mukaan Intel Core i5 -prosessori, 12 Gt muistia, yhden teratavun kiintolevy tai 256 gigatavun SSD-kiintolevy sekä taustavalaistu näppäimistö. HDMI-portti, SD-kortinlukija, audioliitännät, kolme USB-porttia, Wifi, Bluetooth-yhteys sekä muuntoportti, joka tukee VGA-, RJ45- ja USB-liitäntää löytyvät niin ikään laitteesta.

Erityisen kaksoissaranoinnin lisäksi R7:n erikoisuuksiin kuuluu touchpad, joka on sijoitettu näppäimistön taakse. Normaalisti kannettavan kosketuslevy on laitettu näppäimistön etupuolelle. Touchpadin käyttö saattaa aiheuttaa Aspire R7:ssä ylimääräisiä näppäinpainalluksia.


Aspire R7 tulee myyntiin kesäkuussa. Hinnat alkavat 1049 eurosta.
7 KOMMENTTIA

mcmopo1/7

Ensimmäinen innovaatio läppäreihin sitten 80-luvun. Harmi vain että hinta on aika iso perusläppäriksi.

qwerty832/7

Onpas näppärän & kestävän näköinen ratkaisu. :)

sidrend3/7

Touchpadin sijoittelu vaikuttaa oudolta, tiedä sitten miten käytännössä toimii.

olliboi4/7

Originally posted by sidrend:

Touchpadin sijoittelu vaikuttaa oudolta, tiedä sitten miten käytännössä toimii.

nii, ei välttämättä vaikuta ainakaan niiden käsiin ollenkaan huonolta jotka läppäreitä ei koskaan ole käyttäneet, ja touchpadiä ei käytetä kuitenkaan samaan aikaan näppäimistön kanssa niin ei kädetkään ole mitenkään tiellä kun joutuu tonne padille asti kurkottamaan.

RandomHe5/7

Mukava padia käyttää kun kirjaimia tulee jokapaikkaan.
(Kädet makaa näppäinten päällä)

Nykyään normaalissa läppärissä (Touchpadi alhaalla) Hiiri liikkuu jos kirjottaa, niin tässä toistepäi? :D

BonaC6/7

Ja tuon touchpadin sijoittelun ymmärtää kun ymmärtää että kyseessä on Win8 suunnittelun tuoma kosketusnäyttö, jolloin hiirellä (tai touchpadilla) ei luultavammin normaali ihminen enää tee juuri mitään kun kaikki on niin hienoa kosketusnäyttökamaa.

Ei siinä mitään, tuolla pääsee ainakin vähän enemmän mukauttamaan näytön katselukulmaa jos ei muuta. Itse ainakaan en tykkää tuosta, että näppäimistö alkaa heti tuosta reunasta, rannetukea kun tuolla menetelmällä ei ole ollenkaan. Ja sitten hienoa kattella kun näyttö on taas vaihteeksi täynnä sormenjälkiä.

ArttuH5N17/7

Vähän on kyllä erikoinen... Tiedä sitten, miten hyvä ratkaisu tuo on.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT