AfterDawn logo

Huhu: Toisen sukupolven Surface-tabletti julkaistaan jo kesällä

Teemu Laitila Teemu Laitila
6 kommenttia

Microsoftilla on jo työn alla uusi versio yhtiön Surface-tabletista, väittää taiwanilainen Digitimes perustuen omiin teollisuuslähteisiinsä. Sivuston mukaan Microsoft aikoisi julkistaa laitteen jo kesäkuun lopussa Build-konferenssissaan.

Lähteiden mukaan edellisen Surface-sukupolven odotettua heikompi menekki olisi saanut Microsoftin varovaisemmaksi laitteiden valmistusmäärien arvioinnissa. Digitimesin saamien tietojen mukaan Microsoft on tähän mennessä tilannut komponentteja noin 1 - 1,5 miljoona laitteen valmistamiseen. Edellisen sukupolven Surface-laitteita on epävirallisten arvioiden mukaan myyty kaiken kaikkiaan noin 1,5 miljoonaa kappaletta, joista yli miljoona olisi Surface RT -laitteita ja noin 400 000 Surface Pro -mallistoa. Toisaalta Surface-tablettien myynti erityisesti Pro-mallin osalta on ollut kohtalaisen rajoitettua Suomenkin myynnin alkaessa vasta tämän kuun aikana.


Digitimes ei osaa kertoa tarkemmin laitteiden ominaisuuksista, mutta väittää, että tulossa olisi 9 ja 7 tuuman kokoiset laitteet. Nykyisten Surface-mallien ruudun koko on 10,6 tuumaa. Pienempiin ruutuihin siirtymisen taustalla on alle 10 tuumaisten tablettien hyvä menekki. Esimerkiksi Applen noin kahdeksan tuumainen iPad Mini on myynyt erittäin hyvin ja yksi suosituimmista Android-tableteista on Googlen Nexus 7.

Teollisuuslähteet kertovat Digitimesille, että komponenttien valmistajat pysyvät paljolti samoina ja kokoamisen hoitaa tulevaisuudessakin suuri sopimusvalmistaja Pegatron Technology. Myös prosessorit tulevat edelleen Inteliltä ja Nvidialta. Inteliltä tullaan todennäköisesti näkemään Haswell-pohjaisia tablet-suorittimia Pro-luokan laitteissa kun RT-tableteissa käytettäneen Nvidian Tegra 4 -piirejä.

Vaikka laitteiden esittely tapahtuisi Digitimesin tietojen mukaisesti jo kesäkuun lopussa, myyntiin uusi sukupolvi tulee todennäköisesti vasta syksymmällä. Jos tieto seitsemän tuuman Surface-versiosta pitää paikkansa, käyttöjärjestelmänä on oltava uusi Blue-koodinimellä tunnettu Windows 8.1, joka sisältää tuen pienemmille näytöille. Windows 8.1 -päivityksen virallista julkaisua on veikkailtu lokakuuksi.

6 KOMMENTTIA

tataka1/6

itseasiassa surfacessa on 10,6 tuuman näyttö ei 10,1.

9 tuuman haswelltabletti voi olla aika huono sellaiseen laitteeseen mutta atom bay trail/tegra 4 voisi olla sellaiseen aika kuten myös 7 mutta hintahan 7 tuuman luokassa olisi liian kallis.

squi2/6

Originally posted by tataka:

itseasiassa surfacessa on 10,6 tuuman näyttö ei 10,1.

Totta, typo fiksattu.

hannibal_pjv3/6

Bay trail on todennäköisempi noihin 7 tuuman laitteisiin. Haswell parantaa kyllä virrankulutusta Ivyyn verrattuna, mutta ei nyt niin paljon, että 7" laitteeseen sitä kannattaisi tunkea... Luulisin ainakin. Uusi 10+ tuumainen Hasvelilla on toki jo nobrainer!

johtaja594/6

Mitä Haswell tabletilla voisi tehdä mitä Atom prossuisella ei?

tataka5/6

jos verrataan nykyiseen clover trail atomiin niin youtubevideot toimii full hd ja unity toimii yms ja jos verrataan tulevaan bay trail atomiin niin toivonmukaan eroa ei peruskäytössä ole, mutta haswellilla toimii tehoa vaativat jutut esim pelaaminen.

hannibal_pjv6/6

Juurikin kaikki raskas käyttö. Haswell pohjainen täppäri toimisi täysin kuvankäsittelyyn ja videoeditointiin paikanpäällä sopivilla touch pohjaisilla sovellutuksillä, siinä missä uudet atomit piisaisi hyvin surffaamiseen ja youtube katseluun... Mutta tavan tallaaja kyllä pärjännee paremmin kuin hyvin uuden sukupolven apuilla oli ne sitten noita uusia atomeja tai AMD jaguaareja...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki