AfterDawn logo

Internetin musta päivä suuntaa huomiota tekijänoikeuslakialoitteeseen

Teemu Laitila Teemu Laitila
5 kommenttia

Tänään useilla nettisivuilla vietetään mustaa päivää, jonka merkeissä myös AfterDawnin suomenkieliset nettisivut eli AfterDawn.fi, Puhelinvertailu.com ja Tom's Hardware Suomi ovat pimentyneet.

Nettisivuja pimentämällä halutaan kiinnittää huomiota meneillään olevaan kansalaisaloitteeseen, joka tähtää tekijänoikeuslain järkevöittämiseen ja ylilyöntien poistamiseen esimerkiksi verkkovalvonnan ja vahingonkorvausvaatimusten osalta. Aloitteen tavoitteena ei ole laillistaa piratismia ja sallia kaikkea kopiointia, vaan muuttaa yksittäisen ihmisen tekemä kopiointi rangaistavaksi tekijänoikeusrikkomuksena.

Lisäksi aloitteella pyritään parantamaan artistien ja muiden sisällöntuottajien asemaa. Lakimuutos voisi myös helpottaa uusien verkkopalvelukonseptien toteuttamista. Tällä hetkellä tekijänoikeuslain tiukka tulkinta uhkaa lopettaa esimerkiksi operaattoreiden tarjoamien verkkotallennuspalveluiden toiminnan.

Tänään 23.4 vietetään kansainvälistä tekijänoikeus-päivää ja samalla on saavutettu Järkeä tekijänoikeuslakiin -kampanjan puoliväli. Aloitteella on siis vielä kolme kuukautta aikaa saavuttaa 50 000 allekirjoituksen raja. Tällä hetkellä kannattajia on noin 26 700.


Aloitteen voi allekirjoittaa Kansalaisaloite.fi-palvelussa, jossa löytyy myös lisätietoa aloitteen yksityiskohdista ja päämääristä.

5 KOMMENTTIA

Mynthon1/5

Tikulla silmään niitä to-kätyreitä, jotka eivät ole aloitetta käyneet allekirjoittamassa.

Gereti2/5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mynthon:

Tikulla silmään niitä to-kätyreitä, jotka eivät ole aloitetta käyneet allekirjoittamassa.

Voisinhan tuon käydä kirjoittamassa,mutta mistäpä vetoa,että vaatii 18-vuoden ikää,että voi kirjoittaa mokoman,...

Pallero203/5

paska päivä onneksi tuon mainoksen kulmassa on rasti josta tälle sivulle vielä pääsee

umrej4/5

Siis mikä piennys? MAinoksen reunasta ruksia ja toimaa.. Luulin et sivu on tyyliin musta taikka ei saa vaan yhteyttä sivuun.. Aika naurettavaa touhua

Yiffmaniac5/5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti umrej:

Siis mikä piennys? MAinoksen reunasta ruksia ja toimaa.. Luulin et sivu on tyyliin musta taikka ei saa vaan yhteyttä sivuun.. Aika naurettavaa touhua

Naurettavaa tosiaan, siinä SOPA-protestissahan osallistuneet sivut olivat oikeasti kiinni sen yhden päivän.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki