AfterDawn logo

Surface Pro tulee vihdoin Suomeen

Valtteri Ahonen Valtteri Ahonen
3 kommenttia

Microsoft on jakanut tuoretta tietoa Surface Blogissaan tablettinsa julkaisuaikataulusta.

Surface RT:n levikki laajenee kesän aikana muun muassa Koreaan ja Meksikoon. Vielä mielenkiintoisempi uutinen ainakin näin kotimaassa koskee kuitenkin Surface Pro -tablettia, jonka levikki laajenee paljon enemmän. Aiemmin vain Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Kiinassa saatavilla ollut laite tulee vielä ennen toukokuun loppua myyntiin Suomessa, Norjassa, Ranskassa, Saksassa ja lukuisissa muissa maissa.

Surface Pro on Microsoftin paljon kiinnostusta herättänyt tabletti, joka toimii Windows 8 -käyttöjärjestelmällä. "Pikkuveli" Surface RT toimii nimensä mukaan riisutulla Windows RT -järjestelmällä. Pro-versiossa on myös muun muassa tehokkaampi prosessori ja parempi näyttö sekä mukana käytännöllinen stylus.

Blogissa kerrotaan, että Surface Pro (128 GB) on ollut erittäin suosittu, ja Microsoftilla on ollut vaikeuksia pysyä mukana kysynnän vaatimassa tuotantovauhdissa. Yhtiö on myös pitänyt huolta siitä, että ennen laajempaa levitystä laitteita on riittävästi varastossa. Aika näyttää, onko menekkiin varauduttu riittävästi.

3 KOMMENTTIA

tataka1/3

saavat alennuksella myydä kun haswell demotaan kesäkuun tienoilla ja myyntiin tulee jollei syksyllä niin joulumyyntiin viimeistään.

ja tekniikka oriontoituneet ostaa näitä i5 tableteita, tavalliset ihmiset eivät maksa niin paljoa ja halvemmista clover trail atomit ovat niin lagisia että karkottavat ostajat. bay trail ja amd temash korjaavat mielikuvan varmasti. eli veikkaan ettei surface pro myynti ole kummoista suomessa, seuraavan sukupolven malli voisi jo lyödä itsensä läpi.

itse tosin en tykkää surface pro siksi koska ei ole micro hdmi ja se näppiksen kanssa ei toimi sylissä, ainoastaan pöydällä, sekä surkea akkukesto.

mutta ei se ihan kalleimmasta päästä ole jos maksaa 799 ja näppis erikseen 100-130 e, kun esim acer w700 i5 ja näppäimistösuojakotelolla maksaa alta 1000 ja siitä puuttuu monille(ei minulle) tärkeät piirtokynäominaisuudet

hannibal_pjv2/3

Olen kovasti samaa mieltä, että nuo uudet intelin atomit ja amd aput ovat ensimmäisiä, jotka saattavat saada win8 täppärit kunnolla myyntiin. Hinnan pitää olla kohtuullinen, jotta laitetta isosti myytäisiin.

tataka3/3

Originally posted by hannibal_pjv:

Olen kovasti samaa mieltä, että nuo uudet intelin atomit ja amd aput ovat ensimmäisiä, jotka saattavat saada win8 täppärit kunnolla myyntiin. Hinnan pitää olla kohtuullinen, jotta laitetta isosti myytäisiin.

veikkaan että halvimpien mallien hinnat 450-600 € esim clover trail asus vivo tab smart n.500€ joten varmaan jossain vaiheessa noiden uusienkin hinta on 450 € halvimmillaan ja kalliimmat maksaa 600-750 € siis ne joissa full hd 11,6 näytöt ja telakkanäppikset.

amd temash varmaan enemmän uuden atomin ja haswellin väliin eli 650-900 € joissa kalliimmissa full hd näytöt.

edit ja intel on luvannut alle 300$ kosketusnäytöllisiä bay trail miniläppäreitä joten siihen verrattuna 450 € tabletti ei oliai kaukaa haettua :)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT