AfterDawn logo

Google Now saattaa tehdä Googlen etusivusta kotisivun

Teemu Laitila Teemu Laitila

Google suunnittelee yhtiön mobiililaitteissa toimivan Google Now -palvelun tuomista maailman suosituimman hakukoneen etusivulle, väittää GoogleSystem-blogi.

Sivuston mukaan Googlella on jo olemassa toimivaa koodia, mikä todistaisi aikeet Google Now -palvelun laajenemisesta nettiin. GoogleSystems huomasi Googlen testisivun koodissa viittauksia toimintoihin, joilla käyttäjä voi esimerkiksi kertoa Googlelle kotipaikkansa.

Aiempien tietojen perusteella Google suunnittelisi palvelun integroimista myös Chrome-selaimeensa. Se ei kuitenkaan sulje pois etusivulle ilmestyvää palvelua, sillä nettiversiolla yhtiö tavoittaisi myös muiden selainten kuin Chromen käyttäjät.

Google on jo aiemmin tarjonnut etusivullaan iGoogle-palvelua, joka esittää käyttäjälle tämän haluamia relevantteja tietoja esimerkiksi säästä. Yhtiö on kuitenkin kuoppaamassa iGoogle-palvelua tämän vuoden syksyllä. Google Now voisi toimia iGooglen korvaajana tarjoten käyttäjälle kotisivun, joka sisältää tilanteen mukaan muuttuvaa hyödyllistä tietoa ilman tarvetta edes esitettävien tietojen valikoimiseen.


Tähän mennessä Google Now ei ole Suomessa ollut erityisen käytännöllinen, sillä palvelu ei ymmärrä moniakaan suomalaisia tietojärjestelmiä. Kuitenkin pääkaupunkiseudulla Google Now osaa kertoa esimerkiksi bussiliikenteen aikatauluista.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT