AfterDawn logo

Intel lupaa kosketusnäytöllisiä Windows 8 -läppäreitä alle 200 dollarilla

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
3 kommenttia

Sirujätti Intelin toimitusjohtajana viimeisiä päiviä työskentelevä Paul Otellini on luvannut, että lähitulevaisuudessa kuluttajat pääsevät käsiksi Windows 8 -kannettaviin erittäin huokeaan hintaan. Otellinin mukaan hinnat putoavat jopa 200 dollariin eli noin 150 euroon.

Halpojen kosketusnäytöllisten kannettavien sisällä jyrisee Intelin uusittuun mikroarkkitehtuuriin perustuva Bay Trail -piiri. Yhtiön mukaan neliytimiset Bail Trailit tulevat olemaan lisäksi erittäin suorituskykyisiä. Pekingin IDF-messuilla niitä kuvailtiin nopeimmiksi Atom-piireiksi mitä on ikinä valmistettu. Suorituskyvyn lisäksi piirit mahdollistavat all-day-akkukeston. Laitteiden paksuutta voidaan karsia jopa kahdeksaan millimetriin.

Koko paketti on mahdollista ilmeisesti pienien näyttöjen ansiosta, mutta asiasta ei puhuttu sijoittajapuhelussa. Bay Trailit tulevat markkinoille heinä-syyskuussa.

3 KOMMENTTIA

mcmopo1/3

Mitäpä jos tehtäisiin jotain joskus oikein ja tehtäisiin läppäri mitä kuluttajat todella haluaisivat. Eli paksuus pysyisi samana ja akun kesto moninkertaistettaisiin. Lisäksi tuotaisiin vanhanaikainen tattiohjaus kosketushiiren kanssa samaan pakettiin. Myöskin näytön resoluutiota voisi uudistaa korkeammaksi ja tuoda vaihtoehtona jotain muuta kuin laajakuvanäyttöjä. Moni varmaan ottaisi nettiselailukoneeksi normaalin näytön eikä tuollaista laajakuvaa.

Bodomed2/3

Originally posted by mcmopo:

Mitäpä jos tehtäisiin jotain joskus oikein ja tehtäisiin läppäri mitä kuluttajat todella haluaisivat. Eli paksuus pysyisi samana ja akun kesto moninkertaistettaisiin. Lisäksi tuotaisiin vanhanaikainen tattiohjaus kosketushiiren kanssa samaan pakettiin. Myöskin näytön resoluutiota voisi uudistaa korkeammaksi ja tuoda vaihtoehtona jotain muuta kuin laajakuvanäyttöjä. Moni varmaan ottaisi nettiselailukoneeksi normaalin näytön eikä tuollaista laajakuvaa.

Kyllä se vaan tuntuuu ikävä kyllä siltä. Että tuo kosketusnäyttö on sitä nyky-aikaa. Vaikka kuinka yrittäis taistella kehitystä vastaan!

Mitä nyt sit taas itse ajattelen niin olen jo kauan kaivannut, juuri tuollaista läppäriä kunnon specseillä. Toivottavasti näissä nähdään muuta näyttistä kun Intelin omaa HD sarjaa... Taidampa vielä hetken säästää ja odottaa uuden koneen ostoa. :)

tataka3/3

Originally posted by Bodomed:

Originally posted by mcmopo:

Mitäpä jos tehtäisiin jotain joskus oikein ja tehtäisiin läppäri mitä kuluttajat todella haluaisivat. Eli paksuus pysyisi samana ja akun kesto moninkertaistettaisiin. Lisäksi tuotaisiin vanhanaikainen tattiohjaus kosketushiiren kanssa samaan pakettiin. Myöskin näytön resoluutiota voisi uudistaa korkeammaksi ja tuoda vaihtoehtona jotain muuta kuin laajakuvanäyttöjä. Moni varmaan ottaisi nettiselailukoneeksi normaalin näytön eikä tuollaista laajakuvaa.

Kyllä se vaan tuntuuu ikävä kyllä siltä. Että tuo kosketusnäyttö on sitä nyky-aikaa. Vaikka kuinka yrittäis taistella kehitystä vastaan!

Mitä nyt sit taas itse ajattelen niin olen jo kauan kaivannut, juuri tuollaista läppäriä kunnon specseillä. Toivottavasti näissä nähdään muuta näyttistä kun Intelin omaa HD sarjaa... Taidampa vielä hetken säästää ja odottaa uuden koneen ostoa. :)

niin ajattelit että nvidia tekisi ion 3 näyttiksen? ion 2 on ollut joissakin atom miniläppäreissä mutta sen teho on aika huono, varmaan huonompi kuin bay trail atomin integroitu gpu.

bay trail atomin gpu saattaa olla n. melkein yhtätehokas kuin acer w700 sandy bridgen 3000 hd eli full hd videot toimii ja flash, silverlight, unity myöskin. ja jopa jotkut vähän vanhemmat pelitkin tällä toimii esim 64 megan näytönohjaimen vaativat(sekä muutama 128 näytönohjaimen vaativan) jolloin se erillinen näytönohjain saattaa olla useimmille turha, mutta jos cpu teho on huomattavasti parempi niin 60-120 euroa kalliimpi jossa erillinen näytönohjain voisi olla ihan järkevä esim opiskelijoille joilla ei välttämättä sitä rahaa nyt niin paljoa ole mutta tahtovat kuitenkin jotakin muutakin pelata kuin facebook pelejä. mutta veikkaan että raskas työskentely ei sillä toimi, vaan vaaditaan tehokkaampaa rautaa.

siinä missä clover trail oli ihan surkea(poislukien akkukesto) niin tämä voi olla ensimmäinen atom sarjalainen jota voisin tavalliselle ihmiselle suositella(esim siskoni joka käyttää facebookia ja selainpelejä, word, pdf, exel taulukkoja, youtube ja katsomo yms videoiden katselu ja nettisurffaus)

acer w510 oli kyllä niin surkea kuin olla ja voi, tosin siinä oli ongelmia jotka ei riippunu siitä atomista, mutta kyllä se clover trail gpu ei riitä edes 720p youtube videoihin, mutta akkukesto telakan kanssa ällistyttävä se on myönnettävä, kun tämä w700 kestää 5.5-7 tuntia surffausta ja videoiden katselua...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT