AfterDawn logo

Takavuosien tietokonevillitys kuolemassa sukupuuttoon

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
7 kommenttia

Tietokonemarkkinoiden yksi suurimmista villityksistä muutama vuosi sitten olivat pienet ja vähätehoiset miniläppärit, jotka soveltuivat edullisuutensa ansiosta kuluttajien netti- ja sähköpostipäätteeksi. Nyt nämä useimmiten Intelin Atom-suorittimella varustetut tietokoneet ovat häviämässä markkinoilta. Tutkimusyhtiö IHS:n mukaan vuonna 2015 ei enää toimitettaisi ainuttakaan miniläppäriä.

Tutkimusyhtiön mukaan tänä vuonna minikannettavien toimitukset jäävät noin neljään miljoonaan kappaleeseen. Ensi vuonna puhutaan enää hieman yli 250.000 kappaleen määrästä. Vuonna 2010 minikannettavia työnnettiin markkinoille yli 32 miljoonaa kappaletta. Suosion kasvu oli nopeaa ja IHS:n ennustuksen perusteella se katoaa lähes yhtä nopeasti.

Syyllistä minikannettavien synkkään tulevaisuuteen ei tarvitse kauaa etsiä. Se on tietysti taulutietokone, joka osoitti olevansa minikannettavaa parempi laite netin selaamiseen, sähköpostien lukuun ja ajan tappamiseen. Lisäksi tabletit kulkevat matkassa paljon vaivattomammin kuin pienet kannettavat tietokoneet. Apple esitteli iPadinsä tammikuussa 2010, mikä oli myös minikannettavien toimitusten huippuvuosi – sen jälkeen laitetyypin toimitusten määrä on vain laskenut.


IHS:n ennusteen mukaan voidaan sanoa, että minikannettavista on tulossa "PC:n jälkeisen aikakauden" ensimmäinen kuolonuhri.

7 KOMMENTTIA

waiski1/7

Eipä tuota omaa miniläppäriä ole paljoa käytetty sen jälkeen kun tabletti tuli hankittua. Useamman minuutin boottiaika ja surkea resoluutio ei houkuttele käyttämään, kun vaihtoehtona on välittömästi käytettävissä oleva ja huomattavasti virkeämpi tabletti.

Bodomed2/7

kaksi kappaletta atomilla höystettynä on tuolla kaapissa. Mutta eipä niitä sen jälkeen oo käytetty. Kun sain kunnon läppärin ja SGSIII käyttöön.

maltti3/7

Originally posted by Bodomed:

kaksi kappaletta atomilla höystettynä on tuolla kaapissa. Mutta eipä niitä sen jälkeen oo käytetty. Kun sain kunnon läppärin ja SGSIII käyttöön.

1410 aspire metallikuorissa crystal näytöllä 10 in edellenkin joka paäivä käytössä pokeriia pelejä ym. androidilla ei tee mitään ku sitä eitueta tuolla kaapissa pari sellaista tupla ydin ipsiä. Kunhan sataisiin kunnollisia winkku tabletteja joita voisi hyödyntää työ elämässä anroidit ja aplet on leikkimistä varten

xxwavx1124/7

"PC:n jälkeinen aikakausi" on kyllä ihme keksintö.

mcmopo5/7

Mikäs nykyään luokitellaan miniläppäriksi? Jos yli 5" "puhelimet" luokitellaan puhelimiksi niin itse luokittelisin sillä perusteella 13" kosketusnäytölliset läppärit miniläppäreiksi ja ne eivät ole katoamassa minnekkään.

G0lden_Kebab6/7

Itse kuskaan vielä jäätävän painavaa lenovo t500 ympäriinsä. mikäs siinä kun kerran hyvä on, kestää vaikka ydinpommin...

avthein7/7

Taulukkeisiin kun saa myös näppiksen, halutessaan. Harmi vaan ettei tuo näppistuki ole standardi, eli perinteiset näppikset eivät toimi edes oikealla liittimen sovittimella.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT