AfterDawn logo

Microsoft: ei mitään aikomusta lopettaa DirectX:n kehitystä

Teemu Laitila Teemu Laitila
1 kommentti

Microsoft kiistää jyrkästi viime viikolla levinneet tiedot nykyisen DirectX-version jäämisestä viimeiseksi. AMD:n Corporate Vice President Roy Taylor kommentoi saksalaisen Heise.de-sivuston haastattelussa, että hänen tietojensa mukaan DirectX 12 -tekniikka jää tulematta kokonaan.

Taylorin mukaan DirectX on ollut tärkeä tekniikka koko alan kannalta, sillä uusien DirectX-versioiden myötä on ollut jatkuva tarve uusille tehokkaammille näytönohjaimille. Taylor ei kuitenkaan ollut täysin varma tiedostaan kehityksen lopettamisen suhteen ja Neowinin Microsoftilta saamien kommenttien mukaan DirectX tulee vetämään alan kehitystä tulevaisuudessakin.


- Microsoft panostaa aktiivisesti DirectX:n kehitykseen tehdäkseen siitä yhtenäisen perustan grafiikkaominaisuuksille kaikilla alustoillamme, kuten Windowsissa, Xbox 360:ssa sekä Windows Phonessa.

DirectX-tekniikasta luopuminen saattaisi tarkoittaa esimerkiksi erityisesti tietyille grafiikkapiireille ja arkkitehtuureille optimoitujen pelien lisääntymistä. Todennäköisesti pelaajien onneksi Microsoft vakuuttaa, että yhtiöllä ei ole mitään aikomuksia lopettaa maailman suosituimman peli- ja grafiikkarajapinnan kehitystä.

Nykyisin tuorein DirectX-versio on Windows 8:n myötä julkistettu DirectX 11.1.

1 KOMMENTTI

hannibal_pjv1/1

Tämä kuulostaa uskottavammalta. Saattaa vain olla, että DX12 ei vain ole tulossa ihan lähiaikoina. Voisi kuvitella, että Windows 8 pyörii DX11:sta eri varianteilla ja win9 sitten joskus??? pistää DX:n 12 versioiden aikaan.

Jos, kuten epäilen, win8 on MS:n väliaikainen hypridiversio, jossa on vielä työpöytä ja tuleva Modern UI käyttöliittymä rinnakkain ja win9 tulnee hylkäämään työpöydän kokonaan, jolloin loppukäyttäjä ei ole "hassussa" tilanteessa, jossa on ohjelmista pyörii työpöydän kautta ja osa modern UI:ssa.
Joten jos ja kun win9 on ensimmäinen "oikea" uuden sukupolven Windows, jossa on vain tuo Modern UI käyttis, se lienee luonteva aika tuoda markkinoille uusi DX12, jossa erityisesti huomioidaan kosketusnäytölliset laitteet ja näiden grafiikkapiirit.
Voihan olla, että olen väärässä, mutta merkit viittaavat kyllä tuohon suuntaan...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT