AfterDawn logo

Ennuste: Applen valtakausi tableteissa päättyy tänä vuonna

Teemu Laitila Teemu Laitila
3 kommenttia

Applen valtakausi tablet-markkinoilla on lähestymässä loppuaan, kun Android-pohjaisten tablettien ennustetaan ohittavan iPadit tämän vuoden kuluessa. Apple käytännössä loi koko tablettien laiteluokan ensimmäisellä iPad-tabletillaan vuonna 2010 ja siitä saakka iPad on ollut synonyymi tablet-laitteelle.

Muutos on kuitenkin tulossa, jos uskoo tutkimusyhtiö IDC:n tuoreimpia lukemia. Applen valta-asema on vielä kohtalaisen vahva 10 tuuman kokoluokassa, mutta sen markkinaosuutta syövät etenkin halvemmat seitsemän tuuman Android-pohjaiset tabletit kuten Googlen oma Nexus 7 sekä Amazonin Kindle-tabletit. Applekin joutui viime vuonna vastaamaan pienempien tablettien kysyntään julkaisemalla kahdeksan tuuman kokoisen iPad Mini -tabletin.


Alle 10 tuuman laitteiden myynti on lähtenyt vetämään hyvin ja IDC:n mukaan jo puolet kuluvalla neljänneksellä myydyistä tableteista on alle 8 tuuman kokoisia.

Reutersin raportoimien IDC:n lukemien perusteella Applen markkinaosuuden odotetaan tämän vuoden aikana laskevan 46 prosenttiin viime vuoden 51 prosentista. Android-tablettien osuus sen sijaan nousee viime vuoden 42 prosentista 49 prosenttiin, jos IDC:n lukemat pitävät paikkansa.

Applen iPadin ja eri Android-tablettien käytännössä jakaessa tablettien markkinat, Microsoftin Windows 8 -tabletit eivät ainakaan vielä ole saavuttaneet suurempaa suosiota. IDC odottaa Microsoftin Windows 8 -tablettien markkinaosuuden nousevan vain 7,4 prosenttiin vuoteen 2017 mennessä ja samalla aikavälillä Windows RT -tablettien osuus jäisi alle kolmeen prosenttiin.

3 KOMMENTTIA

tataka1/3

windows tulee olemaan iso tekijä yli 10 tuuman tableteissa 2017., siis kalleimmassa luokassa, alle 400 euron luokassa aplella ja androidilla on hallitsee, koska rt tableteita ei saada siihen hintaluokkaan jolloin windows ui sovelluksia vähän ja rt ei ota kuin varmaan tutkimuksen 3 %.

itselläni on ollut androideja ja ipadejä, mutta windows 8 on paras omaan käyttööni tablettiin, siis ei rt eikä nykyinen tehoton atom clovertrail.. se korvasi itselläni läppärin muuten paitsi uusimpien pelejen peluussa, tosin amd temash ja intelin haswell saattavat tuoda uusimmatkin pelit tableteihin :)

MrC00L2/3

Originally posted by tataka:Jää nähtäväksi, en kyllä nää kovinkaan suurta markkinaosuutta windows 8 tabletilla, floppi mikä floppi

MrC00L3/3

Jää nähtäväksi, en kyllä nää kovinkaan suurta markkinaosuutta windows 8 tabletilla

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki