AfterDawn logo

Kiina päätti, että elokuvat ovatkin ihan OK

Valtteri Ahonen Valtteri Ahonen
4 kommenttia

Kiina on AFP:n mukaan poistanut netin suosituimpiin elokuvasivustoihin kuuluvan IMDb:n sensurointilistaltaan. Sivuston kiinan- ja englanninkieliset versiot ovat nähtävillä valtion sisällä ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2010.

Kiinalaiset alkoivat päästä elokuvatietokantaan käsiksi kesiviikkona yllättäen, ilman ennakkoilmoitusta. Valtiovalta ei ole selitellyt siirtoaan millään tavalla. Odottamattomuudestaan huolimatta sensuurin poisto on otettu vastaan positiivisesti.

Sensuuristaan tunnettu valtio on antanut viime kuukausina hyvin ristiriitaisia viestejä aikeistaan. Toisaalta maan viestinnästä vastaavat tahot ovat nimenomaan painottaneet, että sensuuria tullaan entisestään laajentamaan esimerkiksi televisiossa esitettäviin dokumentteihin, mutta toisaalta taas arkaluontoisena pidetty elokuva V niin kuin verikosto (V for Vendetta) esitettiin televisiossa Kiinassa joulukuussa.

4 KOMMENTTIA

Lumikki1/4

Mitä arkaluontoista V:ssä muka oli?

Agent_0072/4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:

Mitä arkaluontoista V:ssä muka oli?


Kiinalaisesta näkökulmasta katsoen yksittäisen henkilön taistelu totalitaarista valtiovaltaa vastaan johtaen lopulta vapaaseen kansaan on hieman arka aihe paikallisille päättäjille. Tai ainakin näin voisi länkkärinä ajatella.

johtaja593/4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Agent_007:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:

Mitä arkaluontoista V:ssä muka oli?


Kiinalaisesta näkökulmasta katsoen yksittäisen henkilön taistelu totalitaarista valtiovaltaa vastaan johtaen lopulta vapaaseen kansaan on hieman arka aihe paikallisille päättäjille. Tai ainakin näin voisi länkkärinä ajatella.


Eli suurin osa hyvistä elokuvista on kielletyjä, koska niissä taistellaan mätää hallitusta vastaan ja voitetaan.

pentsu4/4

Elokuvat ovat Kiinassa sallittuja siinä missä muuallakin. Jännää ettei IMDB:hen ole päässyt...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki