AfterDawn logo

Samsung julkisti uutuustabletin - kilpailija iPad minille

Sami Koivunen Sami Koivunen
3 kommenttia

Ennakkoarvioista poiketen Samsung julkaisi uuden Galaxy Note 8.0 -tabletin jo ennen huomenna Barcelonassa käynnistyvää mobiilialan MWC-kongressia. Kahdeksantuumainen tabletti on kokonsa puolesta selvä kilpailija hyvin menestyneelle 7,9 tuumaiselle iPad minille. Samsungin mukaan uusi Galaxy Note yhdistää tabletin, interaktiivisen S Pen -kynän ja puhelimen samassa paketissa.

Uutuudesta löytyy Androidin 4.1.2 Jellybean -käyttöjärjestelmä, 1,6 GHz:n A9 -neliydinsuoritin, 4600 mAh akku, 2 gigatavua RAM-muistia ja vaihtoehtoisesti joko 16 tai 32 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Muistia on mahdollista laajentaa laitteesta löytyvän microSD-paikan avulla, jossa on tuki 64 gigatavun korteille.

Näyttönä laitteessa on 8-tuuman tft-näyttö 1280x800-resoluutiolla. Pikseleitä laitteessa on tuumaa kohti 189. Yhteyksistä tuettuina ovat Bluetooth v 4.0, Wi-Fi Direct, usb 2.0, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n (2.4 & 2.5 Ghz) ja Allshare Cast. Lisäksi uutuustablettia voi käyttää yleiskaukosäätimenä ja mukana tulevalla S Pen -kynällä on mahdollista kopioida sisältöä ikkunasta toiseen. Laite myös tunnistaa käyttäjän katseen Smart Stay -ominaisuuden avulla ja varmistaa, että näyttö ei pimene silloin, kun käyttäjän katse on kohdistettu ruutuun.


Kauppoihin Galaxy Note 8.0 -tabletin on tarkoitus saapua tämän vuoden toisella neljänneksellä. Suositushintana 4G-versiolle on 649 euroa ja WiFi-versiolle 499 euroa.

3 KOMMENTTIA

AkZuh1/3

Ompa ruma.

perhana2/3

No onhan tosiaan huvittavan näköinen tabletti, aivan kuin jokasuuntaan venytetty SGS 3 puhelin... pitänyt vielä tuo fyysinen koti-näppäinkin sitten siihen läntätä, kun kerran ipadissakin sellainen on.
On muuten varmaan melko koomisen oloinen pöydälle asetettuna, kun keinuu kirjoittaessa tuon kamera-ulokkeen päällä.

2maz3/3

Wi-Fi on kai tarkoitus olla 2.4 ja 5 GHz. Vai onko tuo 2.5GHz joku uusi standardi?

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT