AfterDawn logo

Microsoftin tabletti tuli myyntiin Suomessa - halvempi kuin iPad

Teemu Laitila Teemu Laitila

Microsoftin oma Windows RT -tabletti Surface saapui tänään myyntiin myös Suomessa. Laitteen halvin versio on hinnoiteltu 479 euroon, eli hieman alemmas kuin tuoreimman sukupolven huokein iPad-malli.

Vaikka Surfacen lähtöhinta on Applen lippulaivaa halvempi, se on kuitenkin suunniteltu käytettäväksi Microsoftin oman näppäimistö kanssa, mikä kasvattaa paketin kokonaishintaa. Näppäimistö toimii samalla laitteen näytön suojana ja siitä on tarjolla kahta eri versiota, joista toinen on tukevampi ja enemmän oikean näppäimistön kaltainen ja toinen ohuempi ja kevyempi.

Kevyempi Touch Cover -näppäimistö kasvattaa laitteen hintaa satasella eli paketin hinta nousee 579 euroon 32 gigatavun mallin osalta. Muistimäärän tuplaaminen kasvattaa hintaa taas satasella.

Tällä hetkellä Surace-tablettia myyvät Microsoftin oman kaupan lisäksi myös ainakin Verkkokauppa.com sekä Gigantti.


Surface perustuu Microsoftin Windows RT -käyttöjärjestelmään, joka tukee pelkästään Windows 8 -tyylisiä uudelle Modern UI -käyttöliittymälle (entinen Metro) suunniteltuja sovelluksia. Sillä ei siis voi ajaa muille Windows-versioille suunniteltuja perinteisiä työpöytäsovelluksia. Vanhemmatkin sovellukset kuitenkin toimivat Microsoftin Surface Pro -laitteessa, joka sisältää täyden Windows-työpöydän. Surface Pro on saapunut juuri myyntiin Yhdysvalloissa, mutta sen Euroopan julkaisun aikataulusta ei ole tarkempaa tietoa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT