AfterDawn logo

Spotify sai kilpailijan, Rdio toi ilmaispalvelun Suomeeen

Teemu Laitila Teemu Laitila
5 kommenttia

Spotifyn amerikkalainen kilpailija Rdio on avannut ilmaisen musiikkipalvelunsa myös suomalaisille. Palvelu on aiemminkin ollut käytettävissä Suomessa, mutta vain maksullisena versiona rajoitetun ilmaiskauden jälkeen.

Kun Spotify rahoittaa ilmaisversiota tiuhaan toistetuilla mainoksilla, Rdio on rajoittanut kuukautta kohti kuunneltavaa musiikkimäärää. Jäljellä olevia toistokertoja ei näe tarkasti, vaan musiikkia kuunnellessa ilmaisen kuunteluajan kertova palkki lyhenee sivun yläreunassa. Ilmainen tili toimii kuitenkin enintään kuuden kuukauden ajan.

Ilmaisen version rajoituksista pääsee eroon 4,99 eurolla kuussa, jos palvelua käyttää vain selaimella. Mobiililaitteiden tuki maksaa 9,99 euroa.

Rdion sekä kilpailevan Spotifyn valikoimissa ei ole määrällisesti suurempia eroja, molemmat palvelut tarjoavat "yli 18 miljoonan kappaleen" valikoiman. Siitä huolimatta valikoimissa on eroja erityisesti marginaalisemman musiikin osalta.

5 KOMMENTTIA

jyrkiput1/5

Kreit!

hantol2/5

Ja mitähän tarkoittaa erot marginaalisemmassa musiikissa?

JaySecond3/5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti hantol:

Ja mitähän tarkoittaa erot marginaalisemmassa musiikissa?

Salaisuustrance ja Tsygedeelinen chillout

Tomba_764/5

Ei hassumpi, helppo duunissa kuunella kun ei selainta kummempaa tarvitse.

Mysticiza5/5

Mikään ei ole kyllä mun käytössä oikeasti Spotifyä voittanut. Sitä käyttänyt Premiumina jo yli puoli vuotta, ja jatkuu edelleen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT