AfterDawn logo

Nokia palaa kehittämään Windows RT -tablettia

Valtteri Ahonen Valtteri Ahonen
6 kommenttia

Digitimesin tietojen mukaan Nokia olisi suunnittelemassa tabletin tuomista markkinoille vuonna 2013. Tablettijulkistusta odotetaan helmikuun lopussa järjestettävässä MWC-tapahtumassa.

Nokian sanotaan tekevän yhteistyötä Microsoftin, Qualcommin ja Compal Electronicsin kanssa. Tabletista on tulossa 10-tuumainen ja se käyttää näillä näkymin Windows RT -käyttöjärjestelmää.

Sivuston taiwanilaislähteiden mukaan Nokia suunnitteli tabletin julkaisua jo täksi vuodeksi, mutta Microsoftin Surface-julkistus sai yhtiön lykkäämään tuotettaan. Myös alun perin kaavailtua 200 000 kappaleen ensierän kokoa on pohdittu uudelleen ja sitä saatetaan vielä muuttaa.

6 KOMMENTTIA

syrtek661/6

Too late, train just gone.

veeman072/6

Ostoon menee välittömästi. Nokian innovointitaso on hämmästyttävää. Laadukkaita laitteita pusketaan hirvittävällä tahdilla eri hintaluokkiin. Nokian nousua ei voi estää enää mikään. Go nokia!

syrtek663/6

Vau Nokia voi tehdä RT tabletin. Onpa suurta innovaatisuutta, entä kun Nokia menee konkaan? Sitten on käsissä laite jota ei enään tueta mutta ei voi myöskään käyttistä voi vaihtaa.

olliboi4/6

ei nokia konkkaan mee. varsin hyviä laitteita se on puskenu lähiaikoina pihalle.

readyEddy5/6

Nokia teki aikoinaan maailman ensimmäiset tabletit N770 800 810 Linuxillla. Nyt se muka joutuu käyttämään ostettua Windowsia. Hyi olkoon. Yäk.

Sefriol6/6

Windows RT -tablet olisi kyllä mielenkiintoinen näky tablettimarkkinoilla. Tuossa tuli tänään kokeiltua kaikkia osaanottajia kaupassa ja jäi vähän kaksimieliset jälkifiilarit. Ainakin Nexus tablet tuntui todella kököltä, Samsungin Notejen/galaxy tabejen ollessa ihan siedettäviä.
iPad tuntui vielä parhaimmalta vaihtoehdolta, joten olisi mukava nähdä kilpailua myös tablettejen yläkastissa.
Myös W8 tuntuu ihan näppärältä. Välillä multitaskaus on jopa parempaa kuin 7:ssa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT