AfterDawn logo

Corsair toi modulaariset virtalähteet halvempaan CX-sarjaansa

Teemu Laitila Teemu Laitila
6 kommenttia

Corsair on tuonut yhtiön halvempaan CX-sarjaan joukon uusia modulaarisia virtalähteitä. Modulaarisissa virtalähteissä johtoja voidaan kiinnittää virtalähteeseen tarpeen mukaan, mikä vähentää johtosekamelskaa pienemmissä koteloissa.

Modulaarisuus on kuitenkin yleensä nostanut virtalähteen hintaa joskus merkittävästikin kiinteillä johdoilla varustettuihin malleihin verrattuna. Corsairin CX.sarjaan kuitenkin kuuluu nyt neljä eri tehoista virtalähdettä, joiden hinnat vaihtelevat 60 dollarista 100 dollariin tehosta riippuen.

Irrotettavilla johdoilla varustetut mallit tunnistaa M-kirjaimesta mallinumeron perässä. Tarjolle tulee 430, 500, 600 ja 750 watin tehoiset versiot, jotka on hinnoiteltu 60, 80, 85 ja 100 dollariin. Virtalähteet ovat saaneet 80 Plus Bronze -sertifikaatin eli ne eivät pärjää energiatehokkuudessa kalliimmille malleille.


CX-sarjan modulaariset mallit eivät ole vielä saapuneet virallisesti myyntiin eikä eurohinnoista ole tarkempaa tietoa.

6 KOMMENTTIA

DjZorlag1/6

Tärkein kysymys: Kuinka kovasti se räjähtää?

Boss932/6

Originally posted by DjZorlag:

Tärkein kysymys: Kuinka kovasti se räjähtää?

Riippuu ihan virtalähteen valmistajasta mutta, jos on saka kuin cx v2 virtksillä, niin kohtuullisen mukavasti

Bodomed3/6

En ainakaan henk koht edes haista corsairin powereita päin. Koska on yks sellaienn CX 430w ja kyrpii että pitiki hommata vähillä rahoilla tollanen rälläkkä! Noh joulun jälkeen tulee ONNEKS XFX ja sit saa hiljaisuuden taloon.

DjZorlag4/6

Originally posted by Bodomed:

En ainakaan henk koht edes haista corsairin powereita päin. Koska on yks sellaienn CX 430w ja kyrpii että pitiki hommata vähillä rahoilla tollanen rälläkkä! Noh joulun jälkeen tulee ONNEKS XFX ja sit saa hiljaisuuden taloon.

Osta Super Flower/Seasonic/joku vanha hiljainen Corsair (sellainen, jossa tuuletinkontrolleri ei ole liian agressiivinen). Itse vaihoin XFX 450w:n pois Seasoniciin juuri äänekkäänä (tosin Seasonicistakin vaihdoin tuulettimen ennen kuin olin tyytyväinen).

Vaikka XFX onkin idlessä käytännössä äänetön, omassa tapauksessa, kun virtis on katossa, rasituksessa kuului jo niin selvä hurina ja pörinä että oli pakko vaihtaa virtis. Oli koppa kuumana esim. selvästi äänekkäämpi kuin 4kpl AC F9:jä (4x92mm 1800rpm rupelit)
Toinen mahdollisuus olisi ollut vaihtaa koppa ja saada virtis alas, mutta se olis tullu kallimmaksi ja nykyiseen koppaan tehdyt äänenvaimennukset olis menny hukkaan.

H4X0R-X5/6

Itsellä on nyt ollut TX-850 mallinen corsair lähteenä, ei ole räjäyttänyt konetta reippaan 4 vuoden aikana, ei ole ainakaan kuultavasti kertaakaan tuulettin nostanut kierroksia. Toki tuo on se isompi tuulettiminen versio.......

Toisaalta omistan myös razer lycosan, eikä sekään ole maagisesti räjähtänyt käsiin 3 kk ikäisenä, eivätkä kumipinnoitteet ole rapistuneet pois, eivätkä ledit ole lakanneet palamasta; napit vastaamasta tai yleensäkkään tapahtunut mitään muutakaan, mistä kaikki valittavat pitkin internettiä.

Jotenkin on tullut kokemuksesta todettua, että kaikenmaailman laitteista olevat nettihuhut, yleensä perustuen, jonkin "nettikaverin kaverin" luotettavaan lausuntoon, kannattaa jättää täysin omaan arvoonsa.

DjZorlag6/6

Corsair TX-850:han on yksi laadukkaimmista virtiksistä? Jos et ole vielä sattunut kuulemaan niin tätä uutta CX V2 sarjaa (mm. tuo CX430) on haukuttu äänekkääksi, pommiksi ja huonosti ja epävarmasti virtaa antavaksi. Siksi voisi päätellä että samasta virtiksestä tehty modulaari-versio olisi samankaltainen. CX -sarjalaisista vain vanha CX400 taitaa olla huippuluokkaa. Yksi sellainen löytyy kotoakin, ei moittimista.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT