AfterDawn logo

Pyöriikö Crysis 3? Laitteistovaatimukset julkaistiin

Teemu Laitila Teemu Laitila
4 kommenttia

Kaikkien laitteistokeskustelujen vakiokysymykseen on nyt olemassa vastaus, sillä helmikuussa julkaistavan uusimman Crysis-pelin laitteistovaatimukset on julkaistu. Minimivaatimuksena on vain tuplaydinprosessori ja kaksi gigatavua muistia sekä Radeon HD 5770 tai GTS 450 näytönohjain, mutta kunnolliseen pelattavuuteen vaaditaan kuitenkin enemmän.

Jos haluaa nauttia Crysis 3:n grafiikoista niiden täydessä loistossaan, koneen sisältä pitää löytyä GeForce GTX 680 - tai Radeon HD 7970 -tasoinen näytönohjain, tuore neliydinprosessori ja kahdeksan gigatavua muistia. Vielä paremmat ruudunpäivitysnopeudet saavutetaan luonnollisesti CrossFire/SLI-kokoonpanoilla.

Suositeltavat vähimmäisvaatimukset ovat neliydinprosessori, vähintään gigatavun muistilla varustettu näytönohjain ja neljä gigatavua muistia. Käytännössä se tarkoittaa Intelin Core i5-750-prosessoria tai AMD:n Phenom II X4 805 -prosessoria ja GeForce GTX 560 -ohjainta Nvidialta tai Radeon HD 5870 -ohjainta AMD:lta.


Yleisesti ottaen peli vaatii näytönohjaimelta DirectX 11 -tukea eli vanhempaa rautaa omistavat pelaajat jäävät jo ulkopuolelle. Pelin asetuksista löytyy suuri määrä erilaisia grafiikka-asetuksia, joita voi hienosäätää etsiessään parasta mahdollista kuvanlaadun ja suorituskyvyn suhdetta.

Kehittäjien mukaan pelissä on viimeisen vuoden mittaan panostettu voimakkaasti koodin optimointiin, mikä lienee hyvä asia erittäin kuormittavan ensimmäisen osan jälkeen. Optimoinneista huolimatta tavoitteena on ollut viilata kuvanlaatua paremmaksi käyttäen uusia DirectX 11 -pohjaisia reunojenpehmennystekniikoita.

4 KOMMENTTIA

hannibal_pjv1/4

Ensimmäinen oikea DX11 peli? Mielenkiintoista nähdä mitä saavat aikaan! Saisivatkohan seuraavan versioon jo heitetty tuen 32 bittisille myös mäkeen DX9:n lisäksi???

Divisor2/4

Köyhät kyykkyyn :D

mcmopo3/4

Saakeli kun oma näytönohjain on välimalli joka tukee vain DX 10,1:tä. Ehkä sitten joskus voisi hommata alelaarista kun on varaa päivittää hieman tietokonetta.

Wimoweh4/4

Originally posted by mcmopo:

Saakeli kun oma näytönohjain on välimalli joka tukee vain DX 10,1:tä. Ehkä sitten joskus voisi hommata alelaarista kun on varaa päivittää hieman tietokonetta.

Suosittelen kurkkimaan välillä Huuto.net tai Tori.fi -sivustoja. Molemmista löytyy välillä oikein mukiinmeneviä kortteja erittäin halvalla, jos sattuu oikeaan aikaan. Serkulle on muunmuassa ostettu 70€ Radeon 5770 ja toiselle 2x 4870 pilkkahintaan. :)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT