AfterDawn logo

Microsoft suunnittelee uutta Windows-julkaisua jo ensi kesäksi

Teemu Laitila Teemu Laitila
12 kommenttia

Microsoft aikoo julkaista seuraavan Windows-version jo ensi vuoden puolivälin tietämillä, kertoo The Verge omiin lähteisiinsä perustuen. Koodinimellä Blue tunnettu Windows ei kuitenkaan ole nykyisenkaltainen iso julkaisu, vaan pienempi päivitys, joka tuo uusia ominaisuuksia nykyiseen järjestelmään.

The Vergen mukaan Blue olisi se järjestelmäversio, jota Microsoft haluaa tarjota suurelle yleisölle. Blue-päivitys tulisi jakoon joko ilmaiseksi tai erittäin pienellä lisämaksulla ainakin nykyisen Windows 8 -järjestelmän omistajille. Bluen kerrotaan sisältävän muutoksia Windows 8:n myötä lanseerattuun käyttöliittymään, joka on saanut erittäin ristiriitaisen vastaanoton erityisesti työpöytäkäyttäjiltä. Vaikuttaisi siis siltä, että Microsoftin oli pakko julkaista Windows 8 ilman kaikkia aiottuja ominaisuuksia, jotta yhtiö pääsisi mukaan kisaamaan osuuksista nopeasti kasvavilla tablet-markkinoilla.


Uudet ominaisuudet ja korjaukset eivät ole välttämättä Bluen merkittävin ominaisuus, vaan tärkeämpää saattaa olla sen mukanaan tuoma uudenlainen julkaisusykli. Vergen tietojen mukaan Microsoft aikoisi Bluen myötä siirtyä kokonaan pois massiivisista muutaman vuoden välein tapahtuvista Windows-julkaisuista vuosittaiseen julkaisurytmiin.

Syynä nopeammalle julkaisurytmille on tarve kilpailla tehokkaammin pieniin päivityksiin panostavien Applen ja Googlen kanssa.

12 KOMMENTTIA

hannibal_pjv1/12

Tarkoittaako tämä sitten vuosittain "uutta" maksullista windows versiota?
Jos näin on, niin tätä onkin sitten tässä odoteltu... No ans kattoo, riippuu päivitysten hinnasta, mutta tuo hajauttaa kyllä ylläpidettävien versioiden määrän tosi isoksi! Osa käyttäjistä kun ei ikinä osta noita maksullisia OS päivityksiä...

Curvy22/12

Niin, tarkoittako myös niitä bugeja, joita esiintyy vieläkin, eli niitä fixataan. Win 8 On hieno uutuus, vaikka itse sitä lähes vuoden testanneena, niin vieläkin siitä löytyy vaikka mitä.
Esim Netflixin vika, ei ole linkkiä mistä löytyy sille lisäosio, on vain asiakkaita halveksiva kommentti, "Voit ladata sen Microsoftin apps Storesta". Mutta mitä helkkaria se oikein vaatii?
Olen rivien välistä huomannut, että kuluttajatkin pannaan kehittelemään tuotetta.

JussiFX3/12

Windows 8 SE

RekookeR4/12

"erittäin pienellä lisämaksulla"
70 euroa ei ole erittäin pieni!

Curvy25/12

No, nyt ne lupas sen ilmaseks, tarkoitan mediacenteriä, jota nähtävästi netflix kaipaa...
Alkaa muistuttaa autokauppiasta, jossa ekaks myydään kori, sit kysytään mihin sä moottoria tartteet,sit pyydetään moottorista hintaa. :D

jartar6/12

Originally posted by RekookeR:

"erittäin pienellä lisämaksulla"
70 euroa ei ole erittäin pieni!


Kristallipallostako katsoit blue päivityksen hinnan?

Originally posted by Curvy2:

No, nyt ne lupas sen ilmaseks, tarkoitan mediacenteriä, jota nähtävästi netflix kaipaa...
Alkaa muistuttaa autokauppiasta, jossa ekaks myydään kori, sit kysytään mihin sä moottoria tartteet,sit pyydetään moottorista hintaa. :D


Mediacenter tulee ilmaiseksi Pro version mukana. Erikseen sen ilmeisesti joutuu lataamaan kumminkin. Vertauksesi kuitenkin ontuu aika tavalla. Maailman selvin juttu on se että Windowsin mukana ei tule kaikkea tarvittavaa KAIKILLE käyttäjille. Aina sinne jotakin joutuu asentamaan.

Mutta itse uutiseen. Microsoftin tavoite yhdistää tablet, kännykkä ja työpöytäkäyttis on turhan kunnianhimoinen. Nyt kun Android ja ios päivittyy ja uudistuu niin Windows kasiin pitää tuoda myös uudistuksia. Nämä uudistukset sitten pitää tuoda kaikille alustoille työpöytäwindowsista lähtien, koska tavoitteena pitää käyttökokemus samanlaisena.

Curvy27/12

Originally posted by jartar:

Originally posted by RekookeR:

"erittäin pienellä lisämaksulla"
70 euroa ei ole erittäin pieni!


Kristallipallostako katsoit blue päivityksen hinnan?

Originally posted by Curvy2:

No, nyt ne lupas sen ilmaseks, tarkoitan mediacenteriä, jota nähtävästi netflix kaipaa...
Alkaa muistuttaa autokauppiasta, jossa ekaks myydään kori, sit kysytään mihin sä moottoria tartteet,sit pyydetään moottorista hintaa. :D


Mediacenter tulee ilmaiseksi Pro version mukana. Erikseen sen ilmeisesti joutuu lataamaan kumminkin. Vertauksesi kuitenkin ontuu aika tavalla. Maailman selvin juttu on se että Windowsin mukana ei tule kaikkea tarvittavaa KAIKILLE käyttäjille. Aina sinne jotakin joutuu asentamaan.

Mutta itse uutiseen. Microsoftin tavoite yhdistää tablet, kännykkä ja työpöytäkäyttis on turhan kunnianhimoinen. Nyt kun Android ja ios päivittyy ja uudistuu niin Windows kasiin pitää tuoda myös uudistuksia. Nämä uudistukset sitten pitää tuoda kaikille alustoille työpöytäwindowsista lähtien, koska tavoitteena pitää käyttökokemus samanlaisena.

Olet ihan oikeessa, kärjistin vain asiaa, mutta netflixissä ärsyttää, että aletaan kaipaamaan jotain Win 8 lisäohjemistoa, eikä ole edes mitään linkkiä sivuilta. Jo alkeellisinkin kotisivun tekijä osaa tuon...
Eli missähän mättää??

Robustus8/12

Säntäsin aikoinani Vistaan varmaan ensimmäisten joukossa, joten koetan pärjäillä Seiskan kanssa siiheksi, että Mikkis saa stabiloitua tämän ekosysteeminsä. Toista Vista-seikkailua en halua missään tapauksessa. Saa nähdä, miten Lumia 920 tulee integroitumaan Seiskan kanssa.

MursuMafia729/12

Olisi kyllä omasta mielestä hyvä, jos päivitykset tulisi yhdessä isossa paketissa, kuin pienissä osissa joka toinen päivä.

Ärsyttäisi kyllä vielä enemmän, jos ottaisivat applesta mallia ja alkaisivat maksuttaa pienillä päivityksillä.

jartar10/12

Originally posted by MursuMafia72:


Ärsyttäisi kyllä vielä enemmän, jos ottaisivat applesta mallia ja alkaisivat maksuttaa pienillä päivityksillä.


Todennäköisesti kehitys menee juuri tähän. Ikävä kyllä :(


Curvy211/12

Originally posted by jartar:

Originally posted by MursuMafia72:


Ärsyttäisi kyllä vielä enemmän, jos ottaisivat applesta mallia ja alkaisivat maksuttaa pienillä päivityksillä.


Todennäköisesti kehitys menee juuri tähän. Ikävä kyllä :(

Niin, kuten mainitsin aiemmin.... Joko pian autotkin aletaan myydä osina?? "Osta lokasuoja, saat bonuksena option korin eri osiin, ai te tartteette siihen vielä moottorinki..oi..oi.. se vähän maksaa, mutta kyllä meiltä löytyy...:D"

jartar12/12

Originally posted by Curvy2:


Niin, kuten mainitsin aiemmin.... Joko pian autotkin aletaan myydä osina?? "Osta lokasuoja, saat bonuksena option korin eri osiin, ai te tartteette siihen vielä moottorinki..oi..oi.. se vähän maksaa, mutta kyllä meiltä löytyy...:D"


Tällä ei ole mitään tekemistä sen kanssa että Microsoft rupeaa mahdollisesti rahastamaan Applen tapaan Service packeista. Kyllä se käyttis tulee toimivana kun sen kaupasta ostaa. Ei sinne tule "koneen käynnistys" ja "internet yhteyden" mahdollistavia lisäosia...

Ja kyllä, ne ohjelmapäivitykset maksaa autoihinkin...


TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT