AfterDawn logo

Lehti: iPad Ministä puuttuu 3G-yhteys

Teemu Laitila Teemu Laitila
3 kommenttia

Applen odotetaan ensi viikolla julkaisevan pienemmän iPad-mallin, jota on yleisesti kutsuttu nimellä iPad Mini. Vaikka Applen toimitusjohtaja vannoi aiemmin yhtiön pitävän tuotejulkistuksensa paremmin piilossa ennen virallista h-hetkeä, tulevasta tabletista on nähty useita kuvia ja huhumylly käy entiseen tahtiin.

Uusimmasta huhusta kertoo brittilehti The Guardian, jonka omat "teollisuuslähteet" odottavat tulevan pienemmän iPadin sisältävän vain WLAN-yhteydet. Syynä päätökselle kerrotaan olevan tarve säästää hinnassa sekä 3G-yhteyksien varaaminen pelkästään kalliimmalle (ja yhtiön kannalta tuottoisammalle) iPad-mallistolle.

The Guardianin lähteiden tieto on kuitenkin ristiriidassa aiempien kuvien kanssa, joissa näkyi selvästi Applen aiemmista 3G-laitteista tuttu antennien kuuluvuuden varmistava aukko alumiinikuoressa sekä mahdollinen Mikro-SIM-kortin paikka.


Lisäksi The Guardian kertoo Applen päivittävän nykyisen iPad-mallistonsa uudella Lightning-liitännällä, joka esiteltiin syyskuussa iPhone 5 -puhelimen mukana. Toinen 10 tuuman iPad-mallistoon tuleva muutos on uusi kantataajuuspiiri, mikä mahdollistaa LTE-yhteydet Briannian ensimmäisessä LTE-verkossa. EE:n verkko toimii vain 1800 MHz:n taajuudella, eli suomalaiskäyttäjiä uudistus ei välttämättä hyödytä.

3 KOMMENTTIA

G0lden_Kebab1/3

"Vaikka Applen toimitusjohtaja vannoi aiemmin yhtiön pitävän tuotejulkistuksensa paremmin piilossa ennen virallista h-hetkeä"

eivät tietenkään pidä piilossa koska hypetyshän on erinoimainen lisä markkinointiin.

arcanix2/3

Samsungilla on jo Galaxy Mini, raastupaan vaan koko sakki taas.

squi3/3

Originally posted by arcanix:

Samsungilla on jo Galaxy Mini, raastupaan vaan koko sakki taas.

Applella taisi olla jo sitä ennen Mac Mini ja lisäksi Englannissa valmistettiin Morris Mini -autoa jo 50-luvulla :P

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki