AfterDawn logo

Google kannustaa kehittämään sovelluksia tableteille

Valtteri Ahonen Valtteri Ahonen

Google on julkaissut sovelluskehittäjille tarkoitetut ohjeet, joiden avulla yhtiö yrittää parantaan tablettisovellusten laatua. Aiemmin Android-alusta on saanut nuhteita siitä, että lähes kaikki sovellukset on suunniteltu kännykän näyttökokoon.

CNET kirjoittaa, kuinka tableteille tarkoitetut sovellukset ovat viimeisen kuuden kuukauden aikana lisääntyneet Googlen mukaan selvästi, mutta yhtiö ei kerro mitään lukuja niiden määrästä. Sen sijaan Google tyytyy korostamaan sovelluskauppansa valikoiman kokonaismäärää, joka lähentelee 700 000.

Nyt Google on julkaissut ohjeet, joissa se kehottaa sovelluskehittäjiä hyvin yksiselkoisesti esimerkiksi hyödyntämään tablettisovelluksissaan paremmin suurempaa näyttöä. Sivulla on selkeitä esimerkkejä koskien esimerkiksi käyttöliittymäratkaisuja.


Toisessa kirjoituksessaan Google kiinnittää huomiota tablettialustan mahdollisuuksiin. Jutussa mainitaan muun muassa se, kuinka tabletilla sovelluksien pariin palataan suuremmalla todennäköisyydellä verrattuna puhelinsovelluksiin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT