AfterDawn logo

Huhu: Asus havittelee ASRockin emolevybisneksen ostamista

Teemu Laitila Teemu Laitila

Asuksen kerrotaan tehneen tarjouksen ASRockin emolevytuotannon ostamisesta, kertoo SemiAccurate. Asus on maailman suurin emolevyvalmistaja ja ASRock on kolmanneksi suurin Gigabyten jälkeen. ASRockin emolevytuotannon ostaminen kasvattaisi Asuksen etumatkaa merkittävästi muihin kilpailijoihin nähden.

ASRockin omistaa tällä hetkellä taiwanilainen Pegatron, joka muun muassa rakentaa elektroniikkaa alihankintana muille yrityksille. Mielenkiintoista kyllä Pegatron on asuksen vanha tytäryhtiö, joka itsenäistyi emoyhtiöstään vuonna 2010. ASRock on erityisesti tunnettu hyvää hinta-laatu-suhdetta tavoittelevista emolevyistään, mutta yhtiö valmistaa myös muuta elektroniikkaa kuten kannettavia tietokoneita. Emolevyosaston myymisen jälkeen yhtiölle jäisi siis muuta toimintaa.

SemiAccuraten mukaan Pegatron olisi hyväksynyt Asuksen tekemän tarjouksen, mutta kumpikaan yhtiöistä ei ole kommentoinut ostohuhuja. Sopimusta ei pidetä hyvänä koko alan kannalta, sillä se keskittäisi valtaa entisestään Asuksen ja Gigabyten käsiin. Kilpailun vähenemisestä kärsisivät myös sekä komponenttitoimittajat että todennäköisesti myös asiakkaat jollain aikavälillä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki