AfterDawn logo

Apple uudisti iPod-mallistoa - mukana Lumioista tuttua väriä

Teemu Laitila Teemu Laitila
4 kommenttia

Apple on päivittänyt yhtiön musiikkisoittimien sarjaa sekä sisältöä laitteille myvää iTunes-kauppaa. Tänään nähtiin uudet versiot sekä iPod Nanosta että isommasta iPod Touch -soittimesta.

Merkittävin muutos Nano-malliin on monikosketusta tukeva 2,5 tuuman kokoinen näyttö. Näytön myötä Nano muistuttaa hieman minikokoista Lumia-puhelinta. Vain 5,4 mm paksuiseen laitteeseen on lisäksi tuotu isommista iOS-malleista tuttu kotinappula. Musiikkia ohjataan edelleen laitteen reunoissa olevilla fyysisillä näppäimillä. Nano tukee nyt myös Bluetooth-yhteyksiä, siitä löytyy FM-radio kelaustoiminnolla sekä integroitu askelmittari.


Laitteita tulee saatavile useissa eri väreissä, jotka muistuttavat paljolti Nokian värikästä Lumia-mallistoa. iPod Nano saapuu markkinoille lokakuun aikana 149 dollarin hintaan.Uusi iPod Touch on hieman Nanoa paksumpi 6,1 mm alumiinikuorissaan. iPod Touch sisältää saman neljä tuuman 1136 x 640 resoluutiolla toimivan näytön kuin iPhone 5 -puhelin. Sisuksista löytyy kuitenkin vanhempi A5-järjestelmäpiiri, mikä kasvattaa laitteen potentiaalia pelikäytössä. Apple lupaa laitteen tarjoavan 40 tuntia musiikkitoistoa.

iPod Touch sisältää myös kameran, joka lainaa monia ominaisuuksia iPhone 5:n kamerasta. Mukana on esimerkiksi panoraama-toiminto. Laitteen etupuolella on toinen 720p-resoluutiolla toimiva


Musiikkilaitteiden lisäksi Apple päivitti yhtiön jo ikoniksi muodostuneet valkoiset kuulokkeet. Uudet EarPods-nimellä kulkevat kuulokkeet on suunniteltu suuntaamaan ääni suoraan korvaan entistä tarkemmin. Uudet kuulokkeet toimitetaan laitteiden mukana ja ne ovat saatavilla myös erikseen.

Myös iPod Touch on tarjolla useissa eri väreissä. Laitteesta tulee tarjolle kaksi eri versiota, joista 32 gigatavun muistilla varustettu malli maksaa 299 dollaria ja 64 gigatavun versio 399 dollaria.

4 KOMMENTTIA

JoniS1/4

itsekkiin katsoin heti ekat kuvat nähtyä että näyttääpä lumialta tuo

ep_2/4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti munkki666:

itsekkiin katsoin heti ekat kuvat nähtyä että näyttääpä lumialta tuo


Jep. Ihan minikokoisia Lumioita nuo.

Apple aina väittää, että sitä kopioidaan, mutta mites nyt kävi tällainen "vahinko", että Apple teki tuotteen, joka näyttää toisen firman tuotteelta...
Itse on sanonut "iPhonea kopioineille", että voi laitteen muotoilla niin, ettei se näytä iPhonelle. Miten Apple siis ei osaa muotoilla mp3-soitintaan niin, ettei se näytä Lumialle...

Huoh Apple!

Jiiksi3/4

Aika samanlaisia ovat

http://i.imgur.com/ddZZw.png

MursuMafia724/4

Pieni ipod nano oli kyllä paljon kivempi, sen sai mukavasti hahaan, kun meni lenkille tai salille. Nyt toi on enemmän ¨pikku tyttöjen¨ soitin. No toivottavasti tekis siitä ipodminin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki