AfterDawn logo

Windows 8:n voi päivittää vanhaan versioon ilmaiseksi

Teemu Laitila Teemu Laitila
3 kommenttia

Pian julkaistavan Windows 8 -järjestelmän Pro-version voi vaihtaa ilman lisäkustannuksia vanhempaan Windows-versioon. Microsoft on pitänyt voimassa aiemmista Windows-versioista tutun käytännön, joka koskee kuitenkin vain koneiden mukana toimitettuja käyttöjärjestelmiä.

Käyttöehtojen mukaan Windows 8 Pro -versiolla varustetun koneen ostaja saa halutessaan asentaa laitteeseensa joko Windows Vista - tai Windows 7 -järjestelmän. Käyttäjän on kuitenkin hankittava asennusmedia itse. Jo yli kymmenen vuoden ikäinen, mutta silti yleinen Windows XP ei enää kuulu päivitysvaihtoehtoihin, kun Windows 7:n julkaisun aikaan sitä vielä tarjottiin käyttäjille. Yrityskäyttäjien lisenssisopimuksilla saa kuitenkin edelleen vaihtaa Windows-versiota myös XP:n.

Täysin uudenlaisen käyttöliittymän sisältävä Windows 8 on jakanut voimakkaasti mielipiteitä käyttäjien keskuudessa. Aiemmin Metro-nimellä tunnettu kosketukselle optimoitu käyttöliittymä korvaa Windowsin perinteisen Käynnistä-valikon, mutta perinteinen työpöytä on vain klikkauksen päässä sitä haluaville.


Microsoft kuitenkin yrittää työntää Windowsin uusinta versiota kotikoneisiin tarjoamalla nykyisille Windows XP, Windows Vista ja Windows 7 -käyttäjille mahdollisuuden päivittää uuteen versioon noin 40 dollarin hinnalla aina ensi vuoden tammikuun loppuun saakka. Ilman aiempaa Windows-lisenssiä hinta on noin 70 dollaria. Kampanjan jälkeen käyttöjärjestelmän hinta nousee perinteisemmälle tasolle 199 dollariin.

Uusi Windows-versio julkaistaan virallisesti lokakuun 26. päivä.

3 KOMMENTTIA

jorgga1/3

Jotain hyvää siis W8:ssakin

yamaneko2/3

Tämä oli selvä juttu. Monet tulevat inhomaan Metroa niin paljon, että haluavat palata Windows 7:ään. Sinänsä harmittavaa koska Windows 8:ssa on paljon hyvää desktop puolella.

hannibal_pjv3/3

Tjoo. Core UI:n alla on ottanut useita askelia taas eteenpäin. UI on taas makuasia ja makuasioistahan ei pidä kiistellä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki