AfterDawn logo

Fractal Design julkaisi uuden Define R4 -kotelon

Panu Roivas Panu Roivas
4 kommenttia

Ruotsalaisen kotelovalmistaja Fractal Designin Define -sarjan kotelot ovat niittäneet menestystä viime aikoina harrastelijoiden keskuudessa. Nyt ruotsalaisyritys on julkaissut uusimman version, Define R4:n.

Fractal Design Define R4 tuo mukanaan lähinnä pieniä päivityksiä edelliseen R3-versioon verrattuna. Ulkoisesti R4 on hieman kookkaampi kuin R3, ja sen etupaneelin liitinrivistöstä on kadonnut R3:n eSATA-liittimet, ja tilalla on kaksi USB 2.0 ja USB 3.0 -porttia. Sisäpuolella muutoksia on tapahtunut muun muassa kiintolevykehikkojen suhteen, jotka ovat nyt poistettavissa.

Define R4 on jo ehditty arvostella muun muassa Anandtechin toimesta, ja OC3D-sivustolta löytyy kotelosta videoarvostelu.

4 KOMMENTTIA

_kooma_1/4

OC3D:ltä kultaa. Pienet puutteet koskien lähinnä vesijäähdytystä saattavat haitata joitakin kuluttajia, mutta heille on olemassa sekä Arc Midi että Arc Mini (µATX/Arc Mini) Fractalilta. Sekä muilta valmistajilta lukuisia muita vaihtoehtoja. Veikkaukseni että mikäli vain hinnat asettuvat samalle tasolle kuin R3:sen kohdalla, niin tulee varmaankin korvaamaan R3:sen suositeltujen koteloiden osalta.
Hinnat ja saatavuus kuitenkin ratkaisevat paljolti kotelon menestyksen.

sidrend2/4

Hieno päivitys R3:lle.

Erityisesti kovalevykelkan irroitus ja pieni lisäleveys ovat mahtavia uudistuksia.

jvph763/4

Jaaha, taitaa olla kopanvaihto aika :)

jartar4/4

Hyvältä julkaisulta vaikuttaa. Hyvään koteloon tehty pieniä järkeviä muutoksia joilla kotelo saadaan vielä piirun verran paremmaksi. R3 omistajille ei tarjoa oikein mitään, mutta esim. uuden kokoonpanon rakentelijoille tämä on hyvä vaihtoehto.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki