AfterDawn logo

Fujitsu opettaa kuluttajia rakentamaan omat tietokoneensa

Panu Roivas Panu Roivas
2 kommenttia

Japanilainen tietotekniikkajätti Fujitsu aikoo tarjota Japanissa Hands-on Custom PC Assembly -palvelun, jossa kuluttajat voivat itse oppia kokoamaan tietokoneensa.

Fujitsun tarkoituksena on opettaa kuluttajia PC-raudasta samalla kun he saavat kokea oman kustomoidun tietokoneensa kokoamiselämyksen. 9. elokuuta alkava palvelu toimii "Building my very own PC" -projektin alaisuudessa Fujitsun noin sadassa Japanilaisessa PC-käyttöön erikoistuneessa koulussa. Fujitsulla on ollut jo vuodesta 2004 lähtien PC-kokoamiseen keskittyviä työpajoja kesälomien aikaan peruskoululaisille Fukushiman ja Shimanen prefektuureissa.

Mielenkiintoista asiassa lienee ainakin se, että varsinkin länsimaissa Fujitsu tunnetaan tietokoneiden OEM-valmistajana, joten sen ei luulisi olevan ensimmäisenä jonossa opettamassa asiakkailleen miten erilliskomponenteilla saa koottua oman koneen ilman Fujitsun valmista ratkaisua. Valtaosa Fujitsun bisneksestä tulee kuitenkin ICT-ratkaisuista, ja sillä on Japanissa suurimpana ICT-palveluntarjoana oma roolinsa myös yhteiskunnallisesti opettamassa ihmsille tietotekniikkaa.


Tarjoamalla asiakkaille perustietoa tietokoneen komponenteista, uusi palvelu "vähentää käyttäjän stressiä tietokonetta käytettäessä ja opettaa oikeita käyttötapoja, jotta konetta voidaan käyttää optimaalisesti, kätevästi ja mukavasti". Fujitsun mukaan ohjelma on osa sen "täyden tuen ohjelmaa", jossa se pyrkii tarjoamaan kattavasti kaikki tukipalvelut PC:n elinkaaren aikana ostosta kierrätykseen.

Palvelu ei ole tietenkään ilmainen, vaan koneen osat on tietysti maksettava, ja itse opetuspalvelukin maksaa oman osuutensa. Asiasta kiinnostuneiden kannattaa käydä lukaisemassa tarkempi kuvaus kokoamispalvelusta Fujitsun sivuilta.

2 KOMMENTTIA

Maluska1/2

Tästähän saattaisi saada Etelä-Suomessa aikaiseksi bisnestä. Ja jos ei bisnestä, niin ainakin asiakkaita uudelle yhdistykselle tms. Nörtit osaavat koota tietokoneensa vaikka silmät kiinni, miksi tapaa ei opettaisi mahdollisimman monelle "tavikselle". Saisimme kenties erilliskomponenttien hintojakin Suomessa alas, plus loppuu se OEM-pelleily suurella hintalapulla ja (osittain) heikoilla osilla.

Tästä inspiroituneena voisin seuraavaa modernia peruskonetta (=ei aftermarket-jäähdyttimiä, perusosat) kasatessani napsia kuvia lisäten asennussuuntanuolet. Sellainen todella simppeli ohje tavikselle, nykypäivän osilla. Tosin onhan niin, että vuoden päästä tuon saa laatia uudestaan, kun ovat jo eilispäivää palikat.

avthein2/2

Olisi varmasti tarpeen ja hyödyllistä muuallakin mm. Suomessa.

On jo ekologisten ja taloudellistenkin syiden vuoksi hyvä jos tavallisemmatkin käyttäjät ja kuluttajat osaavat perushommat tietokoneiden laitteistonkin päivittämisessä. Etenkin kun vanhankin koneen käyttöikää (kevyessä käytössä) voi jatkaa helposti ja edullisesti mm. muistia lisäämällä...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki