AfterDawn logo

Googlen vastaus Amazonin Kindle Firelle: Nexus 7

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
8 kommenttia

Internetjätti Googlen tämänpäiväiseen julkistusarsenaaliin kuului olennaisena osana yhtiön oma Nexus 7 -taulutietokone. Tabletin hinta on 199 dollaria (8 GB), johon kuuluu laitteen lisäksi 25 dollarin kuponki Google Play -kauppaan ja ilmaista viihdesisältöä (16 GB: 249 dollaria). Myyntiin se tulee heinäkuun puolivälissä.

Tegra 3 -järjestelmäpiirillä varustetun tabletin näyttö on resoluutioltaan 1280x800 pikseliä, aivan kuten ennakkoon osattiin odottaa. Mukana on myös 1,2 megapikselin etukamera, NFC sekä tavanomaiset sensorit. Vain 340 grammaa painavan laitteen akkukesto lepotilassa on 300 tuntia.

Asuksen valmistama Nexus 7 on kilpailija Amazonin Kindle Firelle. Laite näyttelee tärkeää osaa Google Play -kaupan kehittymisessä Android-laitteiden all-in-one-sisältökeskukseksi.

8 KOMMENTTIA

Agent_0071/8

Kindle Firen tavoin tälle on helppo povata miljoonamyyntiä. Ja toivottavasti myös muiden 7-tuumaisten Android-tablettien hinnat romahtavat alemmas.

pähkinä2/8

Saisi tuoda edullisen kymppituumaisen markkinoille, näytti meinaan kädessä pidettynä ihan galaxy notelta tuo 7"... Omasta 4,8" s3:sta ei ole enää pitkä matka tuohon kokoon, joten olisi itselle ehkäpä hiukan turhake tuo. Toivottavasti silti ottaa tuulta alleen ja saadaan android-tablettien myynnit nousuun, kilpailu kun ei ole koskaan pahasta.

ArttuH5N13/8

Vaikuttaa kyllä erittäin mielenkiintoiselta laitteelta. Uskoisin tälle löytyvän jo hintansakin puolesta kysyntää.

Kindle Fire oli mielestäni erittäin mielenkiintoinen kapistus, mutta suureksi ongelmaksi muodostui sen suurin valttikortti: Sidonnaisuus Amazonin palveluihin, joita ei pahemmin Suomessa pääse hyödyntämään. Toivottavasti tämä Googlen vastaus saapu "täydessä voimissaan" myös Suomeen.

Vaikka tämä kokoluokka alkaa jo lähestyä suuria kännyköitä, (itse sanoisin suurten kännyköiden lähestyvän kyllä tabletteja) niin uskoisin tälle löytyvän oma tilansa. Tämä koko on erittäin mobiili ja kätevä tabletilla, mutta liian suuri puhelimelle. Siksi ihmisille, joille kännykän mukanakuljetettavuus on erittäin tärkeää, kuten minulle, tämä sopisi hyvin. Kännykän voisi pitää kompaktina ja (ei aina mukana olevan) tabletin myös kätevässä koossa.

yussef4/8

Olisin jo ennakkotilannut tuon, mutta Google Play herjaa

"Google Playn laitteet eivät valitettavasti ole vielä saatavilla maassasi.
Pyrimme tuomaan laitteita käyttöön useammissa maissa mahdollisimman nopeasti.
Tarkista tilanne myöhemmin uudelleen."

Tiedättekö, miten tämän saa kierrettyä?

Kuveerty5/8

Androidin kehittäjät "julistaa sodan lagittamista vastaan". :)

Toivon todella että optimointi alkaa olemaan kohdilla. Ei mitään järkeä kun paljon käyttämässäni 1,4ghz tuplaydinprossulla varustetussa Notessa on huomattavasti enemmän silmiinpistävää tökkimistä kuin esim. puolitehoisessa WP:ssä.

Ibanez906/8

Alkaa vihdoin tuo Android näyttämään kilpailijalta iOS:lle. Kunhan saavat lagittamisen pois ja muutenkin saavat pelit ja ohjelmat paremmalle tasolle niin eiköhän tuo ole pakko ostos. Pitkään pähkäilin samassa hintaluokassa taistelevan Asus Transformersin ja iPad 3 kanssa mutta eiköhän voittaja löydy tästä. 3g yhteys olisi tietysti mukava lisä näihin.

hannibal_pjv7/8

3g olisi ollut Apple malliin 100 euroa lisää hintaa...
Mutta eipä sellainen malli olisi hullumpi vaihtoehto niille, jotka tarvitsisivat 3G ominaisuutta.
Tälläisenään tämä on mallia halpa ja alustavien testien mukaan hyvä!
Ovat testeissa kehuneet jo näyttöä oikein hyväksi. IPS paneeli tämän hintaluokan laitteessa on jo aika kova juttu!

epii8/8

En tiedä montako micro-usb-paikkaa tossa on, mutta niillä olisi saanut vältettyä monia ongelmia. Kortin lukija ja 3g/4g usbhen ja menoksi.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki