AfterDawn logo

Microsoft esitteli uuden Surface-tabletin

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
12 kommenttia

Microsoftin salamyhkäisen julkistustilaisuuden anti pysyi alusta loppuun asti salaisena. Nyt se on kuitenkin paljastunut, Microsoft Surface.

Toisin kuin edellinen Surface-laite, uusi versio on käteen mahtuva taulutietokone. Microsoftin mukaan heidän uusi Windows 8/RT -käyttöjärjestelmä vaatii tuekseen yhtiön itse suunnittelemaa rautaa, aivan kuten Windows 1.0:n kohdallakin (hiiri). Microsoftin toimitusjohtaja Steve Ballmerin mukaan Surfacen avulla Microsoft varmistaa sen, ettei yhtäkään kiveä jätetä Windows 8:n kohdalla kääntämättä.

Windows-pomo Steven Sinofskyn mukaan laitteen runko on ainutlaatuinen. Vain 9,3 mm:ä paksun laitteen rungossa on käytetty magnesiumia ja se on PVD-viimeistelty. Näyttö on 10,6-tuumainen ClearType HD. Engadgetin mukaan laitteen sisuksista löytyy Nvidian ARM-piiri (Windows RT), mutta markkinoille tulee myös Intel-versio (Windows 8). Intel-versio on hieman paksumpi (14 mm) ja painavampi.


Tabletti kääntyy myös läppäriksi kickstand-tuen ja erittäin ohuen näppäimistön avulla. Tuki on välttämättömyys, koska näppäimistötelakka ei yksin jaksaisi kannattaa näyttöä. Saatavana on myös stylus-kynä.

ARM-versio tulee myyntiin 32 ja 64 gigatavun malleina. Hinta on "kilpailukykyinen". Intel-versiossa on myös kaksi vaihtoehtoa, 64 GB ja 128 GB. Täydelliset speksit löytyvät täältä.

Kirjoitettu The Vergen liveblogin perusteella.

12 KOMMENTTIA

Robustus1/12

Vaikuttaa loppuunsa asti mietityltä vehkeeltä. Ennustan sille valoisaa tulevaisuutta. Tämä merkitsee kylläkin sitä, että Nokialla ei tule olemaan Microsoftin kanssa tablettirintamalla kovin isoa roolia eikä varsinkaan mitään erityisasemaa muihin valmistajiin nähden.

Nokia on jäänyt tablettijunan kyydistä niin kuin se on jäänyt monesta muustakin junasta tätä aiemmin. Täytyy myöntää, että tuo Microsoftin veto oli kuin läimäisy päin nokialaisten ällistynyttä pläsiä.

dRD2/12

Intel-versio, i5-prossulla on muuten jees, mutta "Ultrabook-like pricing" kuulosti aika pahalta. Tonni tabletista, vaikka se oiskin samalla todella, todella tehokas kannettava Pc ja superdupercool kaikinpuolin, on.. vähän turhan paljon. Vai onko?

Kaakatus3/12

Quote:


Tabletti kääntyy myös läppäriksi kickstand-tuen ja erittäin ohuen näppäimistön avulla. Tuki on välttämättömyys, koska näppäimistötelakka ei yksin jaksaisi kannattaa näyttöä. Saatavana on myös stylus-kynä.

Eli tätä ei voi käyttää sylissä läppärinä ilman, että tuo tuki nojaa polviin? Ei nyt ihan hirveän hieno ajatus..

Lumikki4/12

Kuten tuolla aikaisemminkin sanottiin. Kun se uusi tehty käyttöjärjestelmä ei oikein sovellu mihinkään nykyajan laitteeseen kunnolla, niin pitää rakentaa laite johon se sopii. Vielä niin että se on sitten rauta sidottu Microsoftiin.

Näyttää hyvältä, mutta miten käyttökelpoinen käytännössä?

Bluejack5/12

Jaahas, tällä tullaan kyllä pääsemään historiaan.Näitä tullaan myymään kymmeniä! Jos liikkeessä on viereten täysiverinen ultrakannettava ja tämä torso niin kummanhan jengi ostaa?Pataanhan kylillä saisi tai vähintään kivitettäisiin jos tuon kanssa edes miettisi kahville menevän.
niet,niewiht... Olisivat nyt lanseeraaneet vaan sen puhtaan windows 8 täppärin ennen kuin rupeavat näiden hybridi-lelujen kanssa leikkimään.

hannibal_pjv6/12

No täppäreitä tulee markkinoille varmaan pilvin pimein. Ja tjoo... ei näitä halvalla tule mistään löytymään. Intel versio menee varmasti yli tuhannen euron täällä kotomaassa... 1200-1400 egee voisi olla hyvä arvaus, paitti jos tuo näyttö on tosi huono ja halpa, jolloin saatetaan olla siinä tonnin hujakoilla. Arm versio menee luultavasti Asuksen tranformer Primen kanssa samoihin eli 600-700 egee.
Transformerin telakka vain on viksumpi. Tässä tuo näppis on vain "suojakotelo" joten tää on enemmän täppäri kuin transformeri on... Sitä voi sentään näpytellä sylissä.

G0lden_Kebab7/12

tosiaan toivotaan että ei ole hinnoiltu pilalle. muuten aika hyvän olonen vehje

ArttuH5N18/12

Aika jännä veto. Tekeekö Nokia nyt sitten erilaisen tabletin (halpismalli) vai mitä mahtanevat tehdä...

Vaikuttaa kyllä aika mahtavalta kapistukselta sinänsä. Ulkonäkö ja telakka kiinnostavat, hinnoittelu pelotaa ja tuo yllä mainittu tilanne, että läppärinä käytettäessä pitää tabletin tuen nojata polviin jos sylissä pitää, kuulostaa erittäin epäkäytännölliseltä.

Henry19799/12

Vaikuttaa kyllä mielenkiintoselle vehkeelle ja nerokas idea ollu toi et keksitty tehä näppis tosta näytön suojuksesta, ni toimii pöydällä lähes kuin perinteinen kannettava. Ite ainaki oletin et toi on täysverinen tabletti, mut sit pikku extrana tuo näppissuojus ja tabletin takaa taittuva pystytuki.

Eriol10/12

Vastaavia tabletin suojia näppiksellä taitaa olla tarjolla kasoittain esim. iPadille. Tuollaisissa kuminäppiksissä näppäintuntuma on vaan aika heikko.

perhana11/12

Originally posted by Bluejack:

Jaahas, tällä tullaan kyllä pääsemään historiaan.Näitä tullaan myymään kymmeniä! Jos liikkeessä on viereten täysiverinen ultrakannettava ja tämä torso niin kummanhan jengi ostaa?Pataanhan kylillä saisi tai vähintään kivitettäisiin jos tuon kanssa edes miettisi kahville menevän.
niet,niewiht... Olisivat nyt lanseeraaneet vaan sen puhtaan windows 8 täppärin ennen kuin rupeavat näiden hybridi-lelujen kanssa leikkimään.

Enpä tiedä tuosta pataan tulemisesta, itselläni ollut muutaman kuukauden käytössä kiinalainen ipadin kokoinen intel-tablet jossa windows 8, ja kun sen kahvilan pöydällä auki laittaa on kommentit olleet kyllä kaikkea muuta kuin pataan tulemista, varsinkin siinä vaiheessa kun kertoo että laitteella toimii samat sovellukset kuin työpöytä-windowsilla, eikä pelkät androidin rivellykset.

hannibal_pjv12/12

Originally posted by perhana:

Originally posted by Bluejack:

Jaahas, tällä tullaan kyllä pääsemään historiaan.Näitä tullaan myymään kymmeniä! Jos liikkeessä on viereten täysiverinen ultrakannettava ja tämä torso niin kummanhan jengi ostaa?Pataanhan kylillä saisi tai vähintään kivitettäisiin jos tuon kanssa edes miettisi kahville menevän.
niet,niewiht... Olisivat nyt lanseeraaneet vaan sen puhtaan windows 8 täppärin ennen kuin rupeavat näiden hybridi-lelujen kanssa leikkimään.

Enpä tiedä tuosta pataan tulemisesta, itselläni ollut muutaman kuukauden käytössä kiinalainen ipadin kokoinen intel-tablet jossa windows 8, ja kun sen kahvilan pöydällä auki laittaa on kommentit olleet kyllä kaikkea muuta kuin pataan tulemista, varsinkin siinä vaiheessa kun kertoo että laitteella toimii samat sovellukset kuin työpöytä-windowsilla, eikä pelkät androidin rivellykset.

Tuossa olet harvinaisen oikeassa! Moni varmaan kaipaa "tuttuja" softia täppäriinsäkkin. Se saattaa myös johtaa siihen, että win8:sta tulee ajan kanssa ihan suosittu käyttis, kunhan ihmiset ensin tottuvat siihen täppäreissä ja puhelimissa. Näin aluksi kotvan aikaa näyttää vain vastustus olevan kovin suurta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT