AfterDawn logo

Apple esitteli uusia MacBook-kannettavia -- joukossa myös Retina-malli

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
3 kommenttia

Apple esittelee tänään WWDC-tapahtuman avajaispäivänä uutta OS X 10.8 -käyttöjärjestelmää (Mountain Lion), josta saatiin esimakua jo aiemmin tänä vuonna. Uusi ohjelmisto tuo mukanaan myös uutta rautaa.

Ensimmäisenä yhtiö esitteli uudistetun MacBook Air -malliston, joka on saanut sisuksiinsa Intelin kolmannen sukupolven Core-suorittimen (Ivy Bridge). Valikoimista löytyy suorittimia aina kahteen gigahertsiin saakka (Turbo Boost max, 3,2 GHz). Keskusmuistia on saatavilla korkeintaan kahdeksan gigatavua (1600 MHz). SSD-muotoista tallennusmuistia on tarjolla 512 gigatavuun asti. 11- ja 13-tuumaisten (1366x768px ja 1440x900px) mallien grafiikoista vastaa Intel HD Graphics 4000. Retina-näyttöä ei siis tule tarjolle. USB-liitännät on päivitetty uusimpaan versioon (USB 3.0). Webcam kuvaa 720p-tasoista videokuvaa.


Hinta halvimman 11-tuumaisen mallin kohdalla on 999 dollaria.

Myös MacBook Pro -mallistoa on kohennettu. Siinä käytetään niin ikään Ivy Bridge -suorittimia (2,7 GHz:iin asti, max. Turbo Boost 3,7 GHz). Toisin kuin Airissa, Pro-malleissa käytetään Nvidian uusia mobiilinäytönohjaimia. Apple on valinnut Nvidian valikoimasta GeForce GT 650M:n laskemaan läppärin grafiikoita. Myöskään Pro-malleista ei löydy Retina-näyttöä, vaan 13-tuumaisessa MacBook Prossa resoluutio yltää 1280x800 pikseliin ja 15-tuumaisessa mallissa 1440x900 pikseliin.

Vaikka ominaisuudet tuottavat joillekin ehkä pettymyksen niin Applella oli vielä "one more thing" -kortti hihassaan. Yhtiö esitteli uuden seuraavan sukupolven MacBook Pron. Se on yhtiön mukaan heidän insinööritaidon uusi huipentuma. Se on 1,80 senttimetriä paksu, eli se on lähes yhtä paksu kuin Air-kannettavat. Se on myös kevyin MacBook Pro. Se myös sisältää Retina-näytön, joka tarkoittaa käytännössä 2880x1800 pikselin resoluutiota. Tuumia näytössä on 15,4. Applen mukaan kyse on maailman tarkimmasta kannettavassa käytetystä näytöstä.

Uuden MacBook Pron sisältä löytyy neliytiminen Ivy Bridge (2,7 GHz) ja GeForce GT 650M. Tallennustilaa on saatavilla 768 gigatavuun asti. Akkukeston luvataan yltävän seitsemään tuntiin. Hintaa läppärillä on 2199 dollaria (256 GB).

Juttu kirjoitettu The Vergen liveblogin perusteella.

3 KOMMENTTIA

TemeTee1/3

Viimeinkin päästiin eroon siitä dvd-asemasta. Melkoisia kompromisseja tehty high-end koneeseen, mm. logiikassa kiinteänä flash-muistit ja ram, mutta pakkohan jostain on tinkiä ohuuden puolesta. Harmi sinänsä, että __jos__ vaikka muistit hajoavat pitää koko kone viedä korjaukseen, mutta applen huoltosysteemillä siinä ei kovin kauaa kestä. Eikä pidäkään näillä hinnoilla.

johtaja592/3

Tuo on miinus että muisteja ei voi päivittää, mutta kai SSD:n voi halutessaan vaihtaa isompaan & nopeampaan(?).
Miksi 16:10 ruutu?

hannibal_pjv3/3

16:10 sen takia kun edellisessäkin oli samalla suhteella... On helppo scaalata sovellutukset!

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT