AfterDawn logo

Apple julkisti OS X 10.8:n

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Apple on julkistanut yhtiön seuraavan tietokonekäyttöjärjestelmän eli OS X:n ominaisuudet. Mountain Lioniksi nimetty käyttöjärjestelmä muistuttaa entistä enemmän yhtiön mobiililaitteista tuttua iOS:ää. Kehittäjät voivat ladata kesällä ilmestyvän käyttöjärjestelmän esiversion jo nyt.

Yhtiön mukaan OS X on "iPadin inspiroima, mutta Macille luotu". Käytännössä tämä näkyy siinä, että Mountain Lionin mukana tuodaan OS X -versiot Messages-, Notes-, Reminders- ja Game Center -sovelluksista. Syvemmän iCloud-integraation ansiosta tietokoneella tehdyt muistutukset tai muistiinpanot synkronoituvat heti omaan iPhoneen tai iPadiin. Game Centerin avulla Macin käyttäjä voi pelata iPhonea tai iPadia käyttäviä kavereita vastaan reaaliaikaisesti.

Messages-sovellus korvaa iChatin, jonka kaikki ominaisuudet kuitenkin säilyvät Mountain Lionissa. Uutta on yhteensopivuus iMessage-viestien kanssa.


Edellisten uudistusten lisäksi Apple on lisännyt ilmoituskeskuksen Mountain Lioniin. Ilmoituskeskus kertoo käyttäjälle mikäli joku sovellus tarvitsee käyttäjänsä huomiota. Uutena ominaisuutena on myös Twitter-integraatio. Uutta on myös Share Sheets, jonka avulla verkosta löytyvää sisältöä voi jakaa ystävien kanssa näppärästi esimerkiksi sähköpostin tai Twitterin kautta. Uuden Gatekeeperin ansiosta käyttäjä voi määritellä millaisia sovelluksia koneelle voidaan asentaa.

Lisää tietoa OS X 10.8:sta löytyy Applen ja MacWorldin sivuilta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki