AfterDawn logo

Nintendo paljasti Wii U -ohjaimen lopulliset ominaisuudet

Teemu Laitila Teemu Laitila
2 kommenttia

Nintendo on julkaissut tulevan Wii U -konsolinsa ohjaimen lopullisen ulkoasun sekä ominaisuudet. Wii U GamePad on kokenut viimevuotisen esittelynsä jälkeen muutamia muutoksia, joista merkittävin on peukalo-ohjainten korvaaminen kahdella tattiohjaimella.

Tattiohjaimet on sijoiteltu 6,2 tuuman kosketusnäytön molemmin puolin ja niitä voidaan pyörittelyn lisäksi painaa kuten nappuloita. Wii U GamePadin muita ominaisuuksia ovat NFC-tuki sekä liikesensorit. Laite pystyy sekä lukemaan että kirjoittamaan NFC-tageihin ja ominaisuutta on tarkoitus hyödyntää uusien ominaisuuksien tuomisessa peleihin, vaikkakin tarkemmat yksityiskohdat ovat vielä hämärän peitossa.

Uudistuneen ohjaimen lisäksi Nintendon johtaja Satoru Iwata esitteli uuden sosiaalisen verkkopalvelun laitteen käyttäjille. Miiverse-palvelussa käyttäjät esiintyvät aiemmista laitteista tutuilla Mii-hahmoilla ja palvelun on tarkoitus yhdistää toisiinsa samojen pelien pelaajia esimerkiksi etenemisvinkkien jakamista varten.


Kuten kunnon sosiaalinen verkosto, Miiverse mahdollistaa tietysti viestien lähettämisen käyttäjän välillä. Viestejä voi naputella GamePadin kosketusnäytöllä tai älypuhelimille suunnitellulla sovelluksilla sekä tietokoneilla. Nintendon mukaan sosiaalisia ominaisuuksia voidaan hyödyntää myös niissä peleissä, joissa ei ole varsinaista moninpelimahdollisuutta. Yksinpelien aikana voi pitää yhteyttä kavereihin ohjaimen etukameran avulla.

Nintendon puolituntinen video on esimakua pian alkavasta pelialan suurimmasta vuotuisesta E3-tapahtumasta, jossa Nintendo on luvannut esitellä esimerkiksi laitteen julkaisun yhteydessä tarjolla olevia pelejä. Lisää tietoa on tarjolla heti huomenna Nintendon Pre-E3-lehdistötilaisuudessa.

2 KOMMENTTIA

Boss931/2

Toi kapulahan kävis kannettavasta pelikonsolista ihan helposti... Eihän tuollaisella tiiliskivellä voi pelata luonnollisesti

Harrowed2/2

Eikös tuo ole ihan kätevä, kun saa tuohon kapulan näyttöön tarvittaessa esimerkiksi qwerty-näppäimistön, item-valikon, mini-mapin jne...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT