AfterDawn logo

Asus nostaa rimaa Windows-tabletin tehoissa

Teemu Laitila Teemu Laitila
3 kommenttia

Tämän vuoden Computex-messujen jälkeen kannettavat tietokoneet eivät yksinkertaisesti ole enää entisellään. Eri valmistajilta on saatu läjäpäin esimerkkejä tulevan Windows 8 -järjestelmän hyödyntämisestä uusissa laiteluokissa.

Asuksen lehdistötilaisuudessa paljastettiin useampia hybridilaitteita, joista Transformer Book -sarja kuuluu tehokkaimpiin. Transformer Book on ennen muuta kannettava tietokone, joka kuitenkin sisältää mahdollisuuden näytön irrottamiseen ja käyttämiseen myös tablettien tapaan. Ulkoasu muistuttaa silti paljon Asuksen suosittua Transformer Prime -tablettia harjatun alumiinin vuoksi.

Transformer Book -sarjaan kuuluu 11,6, 13 ja 14 tuuman näytöllä varustetut laitteet ja koosta riippumatta IPS-paneeliin perustuvien näyttöjen resoluutio on täydet 1920x1080 pikseliä. Suorituskyky ei lopu kesken, sillä mallista riippuen laitteen sisästä löytyy Core i3, i5 tai jopa Core i7 -prosessori, erillinen näytönohjain sekä neljä gigatavua muistia ja SSD-asema tai perinteinen kiintolevy.

Asus ei ole paljastanut koska tänään julkaistuja laitteita nähdään kauppojen hyllyillä, mutta Windows 8:n viralliseen julkaisuun on vielä nelisen kuukautta, joten uudet hybridilaitteetkin antavat todennäköisesti vielä odottaa itseään syksyyn saakka. Vaikka Transformer Book vaikuttaa äkkiseltään monen tehokäyttäjän unelmien täyttymykseltä, todennäköisesti taskua saa kouraista todella syvältä ainakin Core i7 -mallin kohdalla.

3 KOMMENTTIA

ArttuH5N11/3

Quote:

todennäköisesti veilä odottaa


Graah, typo!

Ja tosiaan, eiköhän näiden hinta ole aika pilvissä.

Eriol2/3

Taitaa vaivata kaikkia Windows 8 -laitteita suolainen hintalappu. Vaan eiköhän jyvät erotu akanoista ajan mittaan kun kuluttajat äänestävät lompakollaan.

Lumikki3/3

Kun ei muuten saada myytyä Windows 8, koska yritettiin yhdistää kaksi täysin keskenään yhteensopimattomia käyttäliittymää yhteen ja samaan laitteeseen. Joten ratkaisu on tehdä erittäin kallis tietokone missä se voisi toimia.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT