AfterDawn logo

Foxconn-pomo: tehtailla valmistaudutaan Applen telkkarin tuotantoon

Teemu Laitila Teemu Laitila
6 kommenttia

Kiinalaisen elektroniikkavalmistaja Foxconnin johtaja kertoi äskettäin China Daily -lehdelle, että yhtiön tehtaissa valmistaudutaan tuottamaan Applen tulevia televisioita. Foxconnin johtajan Terry Goun kommentti on ensimmäinen merkittävämpi vahvistus Applen pitkään huhutun tv:n olemassaolosta.

China Dailyn raportissa laitetta kutsutaan nimellä iTV, joka on yleistynyt nimitys lähes myyttiselle televisiolaitteelle. Lisäksi raportti kierrättää huhuja iPhone-puhelimissa esitellyn ääniohjauksen Sirin eli Applen kehittämän "henkilökohtaisen avustajan" mukanaolosta. China Daily mainitsee myös Applen FaceTime-sovelluksen ja alumiinisen ulkokuoren. Tiedot ominaisuuksista eivät kuitenkaan ilmeisesti ole peräisin asiaa kommentoineelta Foxconnin johtajalta.

Foxconnin Gou kuitenkin kertoi, että Foxconnin ja japanilaisen Sharpin äskettäinen sopimus liittyy nimenomaan Applen television valmistukseen. Foxconn osti 10 prosentin osuuden näyttöjä valmistavasta Sharpista. Applen on aiemmin huhuttu olleen kiinnostunut Sharpin kehittämästä Indium Gallium Zinc Oxide -tekniikasta, jonka avulla LCD-näytöistä saadaan aiempaa ohuempia ja tarkempia.

6 KOMMENTTIA

_kooma_1/6
TV anyone? Hehe, mites mahtaa toi Siri taipua suomalaisiin murteisiin? Tälle sitten varmaan tarvitaan iAMP jotta saa kotiteatteriinkin kiinni, niin ja tietty iSPEAKER sekä iSub, unohtammatta iDVD:tä sekä iBluray:ta.. Mitähän seuraavaksi? Mutta eiköhän nämäkin kaupaksi mene, ja taitavat vielä tulevaisuudessa "patentoida" television. Ainakaan Samsung ei enää tän jälkeen saa ilman oikeuden lupaa tehdä telkkuja....
Mutta juuh, mikäli itse jotain erilaista telkkua haluaisin, kääntäisin katseeni edelleen Bang & Olufsenin tuotteisiin :)

Lumikki2/6

Ihmiset välittävät asioista niin paljon.
http://www.itviikko.fi/uutiset/2010/12/...tua/201017902/7
"Business as usual, made in China".

Orjat raatavat että me saadaan hienoja leluja.

ep_3/6

Hauska juttu on se että iTV on kanava Briteissä. Ei varmaan kovasti tykkää tästä Applen nimivalinnasta (jos se sitten on iTV). :D Brittifirma nimittäin vetää omenan varmasti oikeuteen aiempien uutisten perusteella.

http://fin.afterdawn.com/uutiset/artikk...ttako_itv-nimea

delic4/6

Se on oikeastaan jännä miten helpolla tv markkinoille pääsee. Nykyisillä tv valmistajilla on ollut aikaa vaikka kuinka, mutta eivät ole hyödyntäneet sitä etumatkaa mitenkään.

Applella on tällä hetkellä yli 100 miljoonaa iOS käyttäjää jotka on potentiaalisia appletv:n ostajia. Jos Apple tarjoaa telkkariin jotain iOS liittyvää ja osaa hyödyntää nykyisiä iOS laitteita niin miksi apple käyttäjät ostaisi muun kun appletv:n.

Applella on siis mahdollisuus tarjota paljon monipuolisempi tv kokemus kuin mitä nykyiset telkkarit.

Kuulostaa kyllä melko hyvältä Applen kannalta, varsinkin kun Apple tulee hyvin todennäköisesti hyödyntämään jo olemassaolevaa iOS elosysteemiä eikä kilpailevilla firmoilla ole siihen mitään mahdollisuuksia vastata. Voi käydä samalla tapaa kun tablet markkinoilla iPadin kanssa.

johtaja595/6

_kooma_ tiivisti aika hyvin sen kuinka tulee käymään :)
Brittiläinen ITV voi alkaa suunnitella uutta nimeä.

ep_6/6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti johtaja59:

_kooma_ tiivisti aika hyvin sen kuinka tulee käymään :)
Brittiläinen ITV voi alkaa suunnitella uutta nimeä.

Kuten linkittämästäni uutisesta ilmeni, on iTV tiukasti brittifirman hallussa (kun Apple jo aiemmin uudelleennimesi iTV:n Apple TV:ksi), enkä usko että iTV helpolla luopuu brändistään. Kyseessä on kuitenkin sen verran pieni firma, että Apple voisi ostaa sen jo pelkästään nimen vuoksi.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT