AfterDawn logo

Tuleva päivitys jopa tuplaa Vertex 4:n nopeuden

Teemu Laitila Teemu Laitila

OCZ on julkaisemassa yhtiön uusimmalle SSD-sarjalle ohjelmistopäivitystä, jonka luvataan jopa kaksinkertaistavan suorituskyvyn tietyissä käyttökohteissa.

Suurimman hyödyn päivitys tuo 128 KB peräkkäiskirjoitusoperaatioissa, joissa pienimpien asemien kirjoitusnopeus kasvaa 200 megatavusta sekunnissa aina 420 megatavuun sekunnissa.

Isompien asemien tapauksessa hyöty jää pienemmäksi. Keskikokoisen 256 gigatavun aseman nopeuden luvataan kasvavan 128 KB peräkkäiskirjoitusoperaatioissa 380 megatavusta 465 megatavuun sekunnissa ja isoin 512 Gt asema ei hyödy parannuksista lainkaan. Myös asemien lukuoperaatioiden nopeus nousee OCZ:n mukaan nykyisestä 535 megatavusta 550 megatavuun sekunnissa. Muutos koskee kaikkia kokoluokkia. Yhtiö ei lupaa parannuksia 4 KB satunnaisoperaatiohin.

Storage Review -sivusto on testannut OCZ:n väitteet päivityksen muutoksista ja tulosten perusteella selvä nopeuslisä on havaittavissa. Uuden ohjelmiston versionumero on 1.4, mutta päivitys on vielä release candidate -asteella. Jos haluaa varmistaa järjestelmänsä vakauden, kannattaa odottaa piakkoin tapahtuvaa virallista julkaisua.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki