AfterDawn logo

Nelonen HD ja MTV3 HD laajenevat VHF-taajuuksille

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
9 kommenttia

MTV ja Sanoma ovat saaneet ohjelmistotoimiluvat DNA:n operoimiin VHF A-C -kanavanippuihin.

Hallitus myönsi Sanomalle ohjelmistoluvan Nelonen HD -kanavan esittämiseen. Jo entuudestaan kanavanipuissa on esitetty muita Nelosen kanavia. MTV sai ohjelmistoluvan kanaviin MTV3 HD, Canal+ First HD ja Canal+ Urheilu HD. Kuten nimistäkin voi jo päätellä, niin kaikilla kanavilla esitetään teräväpiirtomateriaalia.

Toimiluvat ovat voimassa vuoden 2016 loppuun saakka.

9 KOMMENTTIA

LoBer1/9

Pitääpä vaihtaa täälläkin pikkuhiljaa sitten HD-aikaan, kun DNA:n masto aloitti juuri tuossa lähellä toimintansa.

Uudempi UHF-antenni vaihtuu "vanhaksi" VHF-antenniksi DNA:n tekniikan myötä, ja digipoksi päivittyy T2 HD-boksiin. Sittempä saa samaan hintaan DNA Welholta Canal+Total pakettia kuin PlusTV:ltä, mutta höystettynä näillä kahdella HD-kanavalla + alkaa perus HD-kanavat näkymään.

Kerranki toimiluvat suht. ajoissa ja hommat toimii! DNA:lle myös kiitosta, että otti vastuun näistä asioista nopeasti, kun TV Viihde kaatui.

jotiala2/9

miks mtv hd resoluutio vain 720 p oikea on 1080i sama pätee jääkiekon mm kisoihin mainostetaan hd vaikka resoluutio vain 720p

teme5653/9

Ja antenneita myyvät ja asentavat liikkeet kiittää kun päästään asentamaan uusia VHF-antenneja niiden tilalle jotka muutama vuosi sitten otettiin katoilta alas ja romutettiin.

Varpomaa4/9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jotiala:

miks mtv hd resoluutio vain 720 p oikea on 1080i sama pätee jääkiekon mm kisoihin mainostetaan hd vaikka resoluutio vain 720p

720p voi olla jopa PAREMPI kuin 1080i. 720p on progressiivinen, eli kuva siirretään vastaanottimeen kokonaisena, toisin kuin 1080i:ssä, joka on lomitettu. Paras kuva on 1080p televisiolähetyksissä, kun 1080i on urheilussa hieman huonompi. Resoluutio on toki sama kuin 1080i ja 1080p, mutta lomitetussa kuvassa kuva pistetään kahteen osaan: pystyviivat, ja vaakaviivat. Progressiivisessa kuva on kokonainen kokoajan. Check your facts before you say anything.

jotiala5/9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Varpomaa:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jotiala:

miks mtv hd resoluutio vain 720 p oikea on 1080i sama pätee jääkiekon mm kisoihin mainostetaan hd vaikka resoluutio vain 720p

720p voi olla jopa PAREMPI kuin 1080i. 720p on progressiivinen, eli kuva siirretään vastaanottimeen kokonaisena, toisin kuin 1080i:ssä, joka on lomitettu. Paras kuva on 1080p televisiolähetyksissä, kun 1080i on urheilussa hieman huonompi. Resoluutio on toki sama kuin 1080i ja 1080p, mutta lomitetussa kuvassa kuva pistetään kahteen osaan: pystyviivat, ja vaakaviivat. Progressiivisessa kuva on kokonainen kokoajan. Check your facts before you say anything.

mun silmissä kyllä kun tulee 1080i parempi kuva mtv hd ei ole edes dolby digital ääniä

Curvy26/9

Jenkkilässä riittää tämä 720 teräväpiirtoon, euroopassa on 1080-systeemi.

wipe20007/9

> mutta lomitetussa kuvassa kuva pistetään kahteen osaan:
> pystyviivat, ja vaakaviivat. Progressiivisessa kuva on
> kokonainen kokoajan.

Tosin tyypillisesti lomitettu kuva jaetaan niin, että joka toinen (parittomat) vaakajuovat muodostavat toisen puolikuvan, ja loput (parilliset) vaakajuovat muodostavat toisen osakuvan. Vastaanotin sitten yhdistää nämä osakuvat, nykyään ehkä jollain fiksulla algoritmilla. Silti lomittelusta johtuen nopeasti liikkuvien alueiden reunat pyrkivät jäämään epäteräviksi, sahalaitaisiksi, kun joka toinen juova on ajallisesti puolet lähetyksen kuvataajuudesta edellä toista puolta.

Lumikki8/9

Lainaus:

Check your facts before you say anything.


720p – 1280 × 720 pikseliä, 60, 50, 30, 25 tai 24 kuvaa sekunnissa.
1080i – 1920 × 1080 pikseliä, 30 tai 25 kuvaa sekunnissa (lomitettu).
1080p – 1920 × 1080 pikseliä, 60, 50, 30, 25 tai 24 kuvaa sekunnissa.

Lomitettu kuva tarkoittaa että koko kuva tulee kahdessa osassa. Joka vaikuttaa lähinnä nopeuteen kuinka monta kuvaa voidaan näyttää sekunnissa. Lomitettu kuva sopii parhaiten sellaiseen kuva materiaaliiin jossa ei ole paljon liiketta, mutta halutaan enemmän yksityiskohtia. Lomittamaton soveltuu parhaiten esimerkiksi nopealiikkeiseen urheiluun, jossa pitää seurata nopeita asioiden muutoksia. Muttä tämä edellyttää että hyödynnetään standardin korkeampia kuvan esitysnopeuksia. Mitä suurempi kuvaresoluutio ja kuvaa sekunnissa, niin sen enemmän se vie taajuuskaistaa, eli sisältää enemmän kuvainformaatiota.

kaisersoze9/9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:

Lainaus:

Check your facts before you say anything.


720p – 1280 × 720 pikseliä, 60, 50, 30, 25 tai 24 kuvaa sekunnissa.
1080i – 1920 × 1080 pikseliä, 30 tai 25 kuvaa sekunnissa (lomitettu).
1080p – 1920 × 1080 pikseliä, 60, 50, 30, 25 tai 24 kuvaa sekunnissa.

Lomitettu kuva tarkoittaa että koko kuva tulee kahdessa osassa. Joka vaikuttaa lähinnä nopeuteen kuinka monta kuvaa voidaan näyttää sekunnissa. Lomitettu kuva sopii parhaiten sellaiseen kuva materiaaliiin jossa ei ole paljon liiketta, mutta halutaan enemmän yksityiskohtia. Lomittamaton soveltuu parhaiten esimerkiksi nopealiikkeiseen urheiluun, jossa pitää seurata nopeita asioiden muutoksia. Muttä tämä edellyttää että hyödynnetään standardin korkeampia kuvan esitysnopeuksia. Mitä suurempi kuvaresoluutio ja kuvaa sekunnissa, niin sen enemmän se vie taajuuskaistaa, eli sisältää enemmän kuvainformaatiota.

mun mielestä vähän vaikea yleistää.. riippuu kuitenkin telkkarista millaisena lopputulos näkyy (jossain huomaatavasti parempi lomituksen poisto kuin toisissa). ++ jos peruskuluttajat tajuisivat ottaa "liikkeen parannus" prossat pois päältä telkkareistaan, ei tarvitsisi juoksee kuvaa katsella.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT