AfterDawn logo

Intelin Atom-sirut pääsevät Nissaneihin ensi vuonna

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

Intelin Atom-mobiiliprosessorit ovat tuttuja monille lähinnä miniläppäreissä, mutta puolijohdejätin tarkoitus on hyödyntää niitä myös älypuhelimissa ja tableteissa. Tämän lisäksi Intelin kiikarissa on autojen infotainment- eli IVI-järjestelmät.

Nissan ilmoitti, että se aikoo käyttää tietyissä vuonna 2013 ilmestyvissä autoissa Intelin Atom-suoritinta. Nissan esitteli samalla IVI-järjestelmäänsä New Yorkin automessuilla Infiniti LE -konseptiautolla.

Yhteistyön myötä yhtiöt tutkivat muiden muassa autoille tarkoitettuja pilvipalveluita sekä auton videovalvontaa älypuhelimen avulla. Lisäksi yhtiöiden on tarkoitus tutkia puhelinten NFC-sirun hyödyntämistä auton ovien avaamisessa.

2 KOMMENTTIA

squi1/2

Kuullostaa ihan hyvilta ideoilta. Ainakin puhelimen käyttö auton avaimina olisi omalla tavallaan kätevää. Kunhan oikeista avaimista ei luovuta kokonaan :)

BPVest2/2

Tyhmä valinta Nissanilta. Atom häviää kaikessa AMD:n Fusionille.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT