AfterDawn logo

Nvidian seuraavan sukupolven tehopakkaus kuvissa

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
3 kommenttia

Nvidian seuraavan sukupolven GeForce GTX 680 -referenssiohjaimesta on vuotanut kuvia verkkoon. Samaisen ohjaimen laskentatehoa esiteltiin hiljattain GDC-tapahtumassa, missä se oli laitettu yksinään toistamaan Epic Gamesin Samaritan-demoa. Viime vuonna samaista demoa esiteltiin kolmen GTX 580 -ohjaimen voimin.

Ulkoisesti mitään suurempia muutoksia ei näytä tapahtuneen. Huhujen mukaan ohjaimessa on 96 SM-moduulia, joihin on mahdutettu 1536 CUDA-ydintä. Ytimiä olisi siis kolminkertainen määrä GTX 580:een verrattuna. Varmuus tiedoista saadaan lähiaikoina, kunhan ohjain saadaan virallisesti julkaistua.

3DCenter.orgin tietojen mukaan Nvidia aikoo laittaa vieläkin paremmaksi toukokuussa. Tuolloin yhtiö esittelee GTX 690:n, joka on GTX 680:n tupla-GPU-versio. CUDA-ytimien määrän kasvanee tällöin jo 3072 kappaleeseen. Tehonkulutukseksi kerrotaan noin 330 wattia.


Sivuston mukaan Nvidia aikoo julkaista elokuussa GK110-piirin, josta löytyy piakkoin esiteltävään GK104-piiriin verrattuna 50 prosenttia enemmän speksejä.

3 KOMMENTTIA

Jouko?1/3

Noh täytyy kyllä sanoa että aikamoinen virtasyöppö toi kortti.. Toivottavasti GTX670 maltillisempi virransyönnin suhteen tai "joudun" vaihtamaan takaisin AMD:n leiriin.

EDIT: Pitäs opetella lukemaan kun toi 330w liittyykin siihen tuplaytimiseen näyttikseen.. =)

xxwavx1122/3

Taidan skipata Ivy Bridgen oston ja hommata tämmösen..

Ranvier3/3

Originally posted by xxwavx112:

Taidan skipata Ivy Bridgen oston ja hommata tämmösen..

Tai sitten hommaat molemmat. :3

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT