AfterDawn logo

MCV: Seuraavassa Xboxissa ei ole optista asemaa

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
17 kommenttia

Microsoftin seuraavan sukupolven pelikonsolista ei tule löytymään optista levyasemaa, sikäli kun brittiläisen MCV-pelilehden tiedot pitävät paikkansa.

MCV:n tiedot ovat peräisin lähteeltä, jolla on suora yhteys Microsoftiin. Lehden mukaan Microsoft aikoisi siirtyä online-jakeluun, eli pelit ladataan konsolille verkkopalvelusta. Kaikki eivät halua tai eivät voi ostaa pelejä verkosta, minkä takia kuluttajien saataville aiotaan tuoda muistikorteille tallennettuja pelejä.

Verkkolehti BGR:n mukaan Microsoft aikoo esitellä seuraavan Xboxin tämän vuoden E3-messuilla. Myynti alkaa kuitenkin vasta vuonna 2013.

17 KOMMENTTIA

EiKoskaanOnlineen (vahvistamaton)1/17

Hehheh, eipä tarvii sitten koskaan ostaa xboxia :P

Lumikki2/17

Online, muistikortti ja ei tukea jo ostetuille fyysisille asioille.

Taitaa olla pelimaailmassa yleinen suuntaus että kun ostat pelejä niin ei ole mitään takeita että kuinka kauan ne pelit tulevat toimimaan. Eli kertakäyttö tavaraa...

Malboro3/17

Optinen asema on kyllä aikansa elänyt kapistus. Enkä välttämättä itse moista kaipaisi. Mutta silti sen pois jättämäninen olisi kyllä suhteelisen "jännä" ajatus. Tosin jokin muistikortin tapanen systeemi voisi olla ihan mielenkiintoinen vaihtoehto, mutta taitaa olla aika hintava vaihtoehto vielä?

specio4/17

No, jos oikeasti tuon tekevät, niin eiköhän siihen tule sitten lisäosaksi optinenasema, jotta vanhat pelit saa toimiin.

Tokin toinen vaihtoehto olisi, että olemassa olevalla sarjanumerolla voisi pelata samaa peliä verkosta suoraan. Eli MS ja kumppanit konvertoisivat "kaikki" vanhat pelit online palvelun taakse.

Sääliksi käy pelien kerrättysyrityksiä. Mutta sitähän nämä haluavatkin, ettei heidän peliä myydä kuin kerran.

pcnero5/17

Hyvä idea kyllä poistaa optinen asema. Tulee kalliiksi muistikortit, mutta ääntä ei tule yhtään. Kiinnostaisi tietää, tuleeko tähän SSD- levyä; ja suurikokoista sellaista. SSD- levy olisi hyvä myyntivaltti, mutta ongelmana on saada siihen tarpeeksi tilaa pienillä valmistamiskuluilla.

arcanix6/17

Optisen aseman poisjättö on hyvä veto. Ei käy niin kuin 360:lle, että loppuu medialta tila kesken, kun pelien tilantarve kasvaa. Blurayn maksimikoko on 50GB, kun taas SD-korttiin (SDXC) perustuvalla tekniikalla on potentiaalia 2TB asti.

xbkrypt0n7/17

Sanon suoraan, että 100% paskapuhetta. Microsoft on maininnut, että vanhat pelit tulevat olemaan yhteensopivia uuden konsolin kanssa ja pelintekijät ovat saaneet tehdä peleihin jotain lisätoimintoja, jotka toimisivat sitten mahdollisesti tulevalla konsolilla. Uutisten mukaan uuden boxin näytönohjain ja prosessori ovat myös valittu Xbox 360 -yhteensopivuutta silmälläpitäen.

Lainaus:

When contacted by MCV Microsoft said that it does not comment on rumour and speculation.

Nuff said.


EDIT: Ottaen huomioon, että MCV ei kovin tunnettu ole, tämä on todennäköisesti epätoivoinen yritys saada lehdelle/sivustolle lisää lukijoita.

TJK-GaMeR8/17

Hienoa.
Fyysiset levyt ovat jo niin antiikkia että, on aikakin mennä eteenpäin!
Sitten olisi vähemmän turhia, hitaita ja vähän väliä rikki meneviä
osia.
Kannatetaan!

Sefriol9/17

@7 Luultavasti konsolista julkaistaan 2 versiota: halvempi versio ilman asemaa ja kalliimpi blueray-asemallinen versio. Tätä ideaa ovat tukeneet monet muut lähteet.
Ne jotka haluavat pelata vanhoja pelejä ostavat kalliimman konsolin, simple as that.

Jiiksi10/17

Ihan hyvä vaan jos pelit maksaa saman verran muisti kortilla.
Nyky boxin peleissä pienkin naarmu niin ei toimi.

mjk11/17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sefriol:

@7 Luultavasti konsolista julkaistaan 2 versiota: halvempi versio ilman asemaa ja kalliimpi blueray-asemallinen versio. Tätä ideaa ovat tukeneet monet muut lähteet.
Ne jotka haluavat pelata vanhoja pelejä ostavat kalliimman konsolin, simple as that.

Tätä minäkin epäilen...tuo kaksi versiota kun on selvästi parempi kuin yksi jossa ei asemaa...tekee tarpeettomaksi vanhat pelit...aika heikosti ajateltu jos näin on..no katsotaan mitä tuleman pitää..

aj8412/17

Vai että mahtuu Blu-ray levylle vain 50gb !? Juu niin teki, silloin kun tuli. Nykypäivänä puhutaan 128gb -->. Uusi xbox tulee olemaan täysi floppi jos optinen asema päätetään jättää pois, toki en usko että näin tekevät.

xbkrypt0n13/17

Syitä miksi kaksi eri versiota ei toimi:
- Aseman ostaminen tarvikkeena? Se EI ole se kallein osa konsolissa ja tulevat laskemaan tulevien vuosien aikana
- Kiintolevyjen hinnat nyt pilvissä, eivätkä ihan heti tule alas, joten valmistuskustannukset olisivat korkeat jos asema korvattaisiin isolla kiintolevyllä


Syitä miksi muistikorttipelit eivät toimi:
- Muistien hinnat lähtemässä taas nousuun muistipiirien ylitarjonnan loputtua
- Pieni kapasiteetti vs. korkea hinta. Optinen kiekko on monta kymmentä kertaa halvempi kuin vastaava määrä muistipiirejä eikä tilanne tule näillä näkymin muuttumaan dramaattisesti tulevan konsolin elinkaaren aikana
- Ladattavat pelit ongelmana taas on tilantarve. Pelit kuitenkin vähän tulevat kasvamaan tämänhetkisestä eikä sitä tilaa loputtomasti voi konsoliin lisätä. Lisäksi suurella osalla käyttäjistä on edelleen käytössä erittäin hitaat internet-yhteydet ja muutos tulisi automaattisesti sulkemaan osan maksavista asiakkaista konsolin mahdollisten markkinoiden ulkopuolelle.

http://semiaccurate.com/2012/01/18/xbox...-in-production/

Siinä on yhdessä artikkelissa todennäköisesti enemmän faktaa kuin koko MCV-sivustolla yhteensä.



Ketjun "musta tuntuu" -kommentit ovat yhtä loogisia ja älykkäitä kuin tämän MCV-lehden spekulaatiot.

pontto (vahvistamaton)14/17

Ihme on jos xboxiin tulee bluray. Silloin Microsoftin pitäisi maksaa rojalteja kilpailijalleen Sonylle niin bluray asemista kuin pelilevyistäkin koska Sony omistaa bluray patentit. Optisten levyjen puuttuminen on huono asia kuluttajalle koska silloin pelien myynnissä ei ole kilpailua ja hinnat ovat päätähuimaavat. Se ei tosin haittaa niitä jotka muutenkin ostavat pelit tuhottoman kalliilla suomalaisista kaupoista.

pentsu15/17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti arcanix:

Optisen aseman poisjättö on hyvä veto.

Oikeasti täysin paska veto. Muiden kommenttien lisäksi vielä tällainen pointti. Kaikki eivät välttämättä halua liittää boxiaan verkkoon. Tietenkin useimmat kyllä, mutta ei välttämättä kaikki.

Omiin saappaisiinsahan kusevat jos näin tekevät.

xbkrypt0n16/17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pontto:

Ihme on jos xboxiin tulee bluray. Silloin Microsoftin pitäisi maksaa rojalteja kilpailijalleen Sonylle niin bluray asemista kuin pelilevyistäkin koska Sony omistaa bluray patentit.

Itseasiassa se Sony ei niitä omista. Sony on toki yksi Blu-Ray -tekniikkaa kehitelleistä firmoista (Sony, Philips, Panasonic), mutta ei voi päättää esim. ettei Microsoftille myönnetä oikeutta käyttää Blu-Ray -asemaa tulevassa konsolissa tai että Microsoftin rojaltimaksut olisivat esim. Samsungin tai Applen rojalteja korkeammat. Microsoft loppupelissä joutuisi maksamaan samat rojaltit Blu-Ray -asemista kuin kaikki muutkin firmat jotka valmistavat Blu-Ray -asemia tai -soittimia.

Microsoft keskusteli Sonyn kanssa Blu-Ray asioista jo lähes 5 vuotta sitten ja Sony antoi asialle silloin jo vihreää valoa*. Microsoft huhujen mukaan aikoi tuoda markkinoille HD-DVD -aseman kaltaisen ulkoisen Blu-Ray aseman 2009-2011 vuosina, mutta projekti ilmeisesti hyllytettiin tai sitä ei koskaan ollut olemassakaan.

* GameSpot - Report: Sony, Microsoft discussing 360 Blu-ray drive

Lainaus:

If Microsoft wants to release Gears of War 3 on a Blu-ray Disc, I think we can make that happen

- Sony Computer Entertainment America, Scott A. Steinberg

Sokar8017/17

Lainaus:

Sääliksi käy pelien kerrättysyrityksiä. Mutta sitähän nämä haluavatkin, ettei heidän peliä myydä kuin kerran.

En ole musa ihmisiä mut City lehdessä oli kirjoitus

Siitä kuin levy\musa liikkeet katoo Helsinkistä ja muualta Suomesta

Perässä seuraa Leffa ja peli kaupat

Syy laillinen ja laiton netti lataus harva enään käy kivijalka liikeessa kun voi koti sohvalta tehdä ostokset

Ite käy leffa ja pelikaupassa koska siellä voi puhua leffoista ja se on sosiaalinen kokemus käydä jossain pikku puljussa ostoksilla

Isoista steriileissä tavarataloista en leffoja osta.

Sama kun vertaa Finkinon leffa käyntiä koti video tykki leffa kokemukseen

Lainaus:

No, jos oikeasti tuon tekevät, niin eiköhän siihen tule sitten lisäosaksi optinenasema, jotta vanhat pelit saa toimiin.

Poistihan Sony PS3 konsolista PS2 pelin toimivuuden

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT