AfterDawn logo

Samsungin sensori tallentaa kuviin syvyyden

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Samsung on kehittänyt maailman ensimmäisen CMOS-sensorin, joka tallentaa kuvaan samaan aikaan värit ja kuvassa olevien objektien syvyysinformaation (range image).

Esimerkiksi Microsoftin Kinect-ohjaimessa käytetään kahta sensoria, joista toinen tallentaa kuviin värin. Toista käytetään syvyyskartan tallentamiseen. Tähän asti näiden kahden datan tallentaminen samaan aikaan yhdellä kameralla ei ole ollut mahdollista.

Samsungin keksinnön käytännön merkitys on siinä, että syvyystiedon tallentavista kameroista voidaan tehdä aiempaa pienempiä. Pienuus mahdollistaa Kinectin kaltaisten liikeohjainten hyödyntämisen uusissa laitteissa, kuten digikameroissa tai mobiililaitteissa. Sensorin ottamien RGB-kuvien tarkkuus on 1920x720 pikseliä ja syvyyskuvien tarkkuus on 480x360 pikseliä.

1 KOMMENTTI

Bluejack1/1

tää on aika huisee juttu,mikäli oikein ymmärsin. tuo liikeohjainten juttuun mukaan tuominen ei ainakaan helpottanut asian ydintä.(vähän vertausta voisi käytäntöön ehkä utimessa soveltaa)?

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT