AfterDawn logo

Alan Waken PC-versio voitolliseksi kahdessa päivässä

Panu Roivas Panu Roivas
4 kommenttia

Suomalaisen Remedy Entertainmentin kehittämän Alan Wake -pelin vastikään julkaistu PC-versio on kehittäjien mukaan saanut todella positiivisen vastaanoton, ja sen kehityskustannukset katettiin kahden päivän sisään pelin julkaisusta.

Remedy kommentoi foorumeillaan PC-version olleen jättimenestys, joka maksoi kehityskulunsa takaisin 48 tunnissa. Alan Wake on tällä hetkellä Steamin myydyin peli, ja sitä myydään AAA-peliksi kohtuulliseen 27,99 euron hintaan.

Alan Wake julkaistiin Xbox 360:lle vuonna 2010, ja sitä ennen se oli kehityksen alla 6 vuoden ajan. Alun perin peliä demottiin muun muassa Intelin neliydinprosessoreille ja Microsoftin Windows Vistalle, mutta pelin kehitys siirrettiin sittemmin ainoastaan Xboxille, jättäen PC-pelaajat nuolemaan näppejään.


Remedy päätti kuitenkin lopulta julkaista PC-version itse Nitro Gamesin avustuksella. Alan Waken PC-versio ei ole myöskään Remedyn mukaan pelkkä nopea porttaus, vaan PC-versioon on panostettu kunnolla, ja siitä löytyy muun muassa kattavat grafiikka-asetukset ja field of view -säätö, sekä kolmen näytön tuki.

"Meille oli tärkeää tehdä pelin PC-versiosta paras mahdollinen sen sijaan, että tekisimme heikon porttauksen jota emme itsekään haluaisi pelata, ja positiivisen palautteen määrästä päätellen se on todella kannattanut!"

Matias Myllyrinne, Remedyn toimitusjohtaja

4 KOMMENTTIA

ville2 (vahvistamaton)1/4

Mutta Remedy ei päättänyt alun perinkään mille alustalle peli julkaistaan, vaan Microsoft. Näin he ovat aina vastanneet haastatteluissa, kun PC-versiosta on kysytty.

Ranvier2/4

Originally posted by ville2:

Mutta Remedy ei päättänyt alun perinkään mille alustalle peli julkaistaan, vaan Microsoft. Näin he ovat aina vastanneet haastatteluissa, kun PC-versiosta on kysytty.

Remedy on kuitenkin aina halunnut julkaista Alan Waken myös PC:lle. Meillä PC-pelaajilla ei olisi nyt Alan Wakea, jos Remedy ei olisi alkanut itse tekemään työtä sen eteen. Microsoftihan antoi vaan Remedylle luvan julkaista Alan Wake myös PC:lle. Eli Microsoft ei käskenyt Remedyä tekemään Alan Wakea myös PC:lle. Jos tämä asia olisi ollut täysin Microsoftin käsissä, eikä Remedyllä olisi ollut kiinnostusta Alan Waken PC-versiota kohtaan, niin monet PC-pelaajat eivät nyt voisi nauttia kyseisestä pelistä.

Mynthon3/4

http://www.youtube.com/watch?v=8gnWEYxks-Q

Siitä vähän muisteloa mitä aikoinaan esiteltiin ja luvattiin ennen kuin M$ ja xbox tulivat kuvioihin.

xxwavx1124/4

Voisi Ubisoft & Kumppanit ottaa mallia.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT